Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2013 08:21 - КАФЕТО И МАФИЯТА /кафеена и зърнена мафия в БГ
Автор: marley Категория: Бизнес   
Прочетен: 2108 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 07.10.2013 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                        ПРЕСТЪПНО МИНАЛО НА ПАРТИЙЦИТЕ

         скандали, обществени поръчки, мафиотски сделки - зърнена и кафеена мафияВ началото е ДАНС.

Грандиозен скандал, свързан с шефката на „Финансово разузнаване” в ДАНС, остава умишлено покрит до момента. Варненката Полина Кавръкова, която оглавява изключително важния сектор „Финансово разузнаване”, е била разработвана и разследвана за крупни далавери от ДАНС. Разработката е налична в ДАНС, разследването е било дадено на прокурор и точно когато Кавръкова е трябвало да бъде арестувана, „кръга Драшков”, който оглавява ДАНС по времето на правителството на Бойко Борисов, смачква аферата, потулва разработката и … назначава Полина Кавръкова за шеф на „Финансово разузнаване”....същият сценарий беше употребен и Пеевски,сякаш политическата мафия от кръга на Драшков нямат никакъв морал на поведение, когато става въпрос някой да бъде съсипан и "употребен" с цел.(елиминиран завинаги)
(гадните политици постъпват така - първо издигат някой "разработена" кандидатура, след време я забиват дълбоко в калта чрез компромати, така кандидата губи реалност и понякога посяга на живота си,полудявайки.) Казват че, в политиката няма морал и чувства..., и всички средства са позволени, за постигане на целта.


И...така, вместо виновната да бъде съдена за престъпление, ГЕРБ скандално я назначават за шеф на ДАНС - агенцията която УЖ се грижи за спокойствието на държавните управляващи т.е. държава в държавата....населена с престъпници от класата на висшия "пилотаж". Това разбира се го знаят всички заинтересовани но с уговорката "ни чул - ни видял" се спотайват, за да запазят работните си топли местенца и заплатки равни на министерските.....ето къде отиват "излишните пари" от хазната, нищо чудно че тази хазна  е вечно на червено - независимо коя партия е на власт - престъпления и престъпници с имунитет никога няма да влязат в затвора,за това което са извършили "по заповед"...защото тези хора са само "мишени" а истинските виновници - никой не ги познава.                        ПРОТЕСТИРАЩИТЕ  - ПИЯТ КАФЕТО НА МАФИЯТА
              престъпни групировки държат в ръцете си търговията с кафе

Така агенцията (ДАНС) доказва още веднъж че е свърталище на корумпирани престъпници с политически протекции и политически "чадър".Всеки замесен в скандалите около "източване на ДДС", корупционни обществени поръчки, зърнени афери,черешови аферии "героите" от "захарната афера" свързани със СИК,ВИС,ТИМ и други групировки от миналото ни. Там (в ДАНС) няма прозрачност, кой за какво отговаря - също не се знае....политическа "тайна"....как се казват хората заемащи постове там, пак не се знае, ако има някакви промени то те се съобщават чак тогава, когато се резкрият скандалите свързани с агенцията. Ето ви повод другари и другарки от улицата не си пийте кафето,защото то е свързано с мафиотските сделки на ДАНС и корумпираните политически агенти от ГЕРБ,СДС,ДСБ,и...всички свързани с престъпната дейност в БГ още от миналите 35 години. Това кафе,което пиете е свързано с най-голямата престъпна групировка от 80-те години покровителствана от ДАНС - кафеената мафия и публичните убийства от времето на падането на Берлинската стена.Щом публично пиете тяхното кафе, това означава че сте поддръжници на престъпността и доказвате, че вие сте едни от тях - мафията и корупцията облечена с власт.ВИЕ пиете кафе и то на улицата,за да ви види целия свят че пълните "гушите и джобовете" на МАФИЯТА. и СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЦИГАРИТЕ дошли в България пак по същата линия - мафиотската престъпна група, която държи пазара на нелегалните и "легални"  тютюневи пазари. Цял свят признават, че мафията управлява зърното, захарта, цигарите, въглищата и хляба на народа, само българите - Не! Цял двят се мъчи да се откаже от ПОРОКА - пушене, пиене на алкохол  и наркотични зависимости, само българите - не!


"Костов, кажи на тези хора какво кафе пият и кой го доставя на българския пазар"!
   
Място и време на действие      -  2011 г.
   *  Нова телевизия, лидерът на ДСБ Иван Костов
се втурна в поредната си критична тирада към управляващите от ГЕРБ. “Крупен монополист има в областта на зърното; очевидно има картелно споразумение, картелът е вдигнал цените повече от 3 пъти, а световната цена от януари м.г. се е вдигнала със 100 долара”, изрежда бившият финансов министър и бивш премиер от позициите си на сегашен депутат-опозиционер. Той обяснява накъде трябва да се насочи народното недоволство: Бойко Борисов да каже защо хлабът на българина струва колкото този на американеца, само дето ние сме 20 пъти по-бедни от потребителя зад океана. Ако правителството атакува този сектор, ще се справи веднага, обобщава Костов.


     Зърнената мафия иска кресла в служебния кабинет,който предстои,ако има избори
                 протестите са за това - да помогнат на мафията да ги управлява


МАФИЯТА ИСКА ВЛАСТ
Желанието им да включат в служебния кабинет  е и заради предстоящите сериозни преговори с Европейския съюз за отпускането на средствата по оперативни програми за следващия програмен Представители на Асоциацията на зърнопроизводителите поискаха участие на повече експерти в новото ръководство на земеделското министерство, както и проверка на работата на досегашния екип на ведомството. Те поискаха и Закон за браншовите организации, тъй като има проблем с това кой и защо представлява фирмите от всеки отрасъл.


* * *
КАФЕТО и неговата история -  XVIII век

Най-старото достоверно сведение за пиене на кафе е от средата на 15 век и се отнася за суфийските общности в Йемен. От мюсюлманските страни се разпространява към Италия, а след това към останалата част от Европа.
Поради своето съдържание на кофеин кафето действа на хората като стимулант и се е превърнало в една от най-популярните напитки в света.
Първият кафеман в Русия очевидно бил царят Алексей Михайлович Романов, комуто придворният лекар Самюел Колинс в 1665 г. започнал да предписва "познатото от перси и турци варено кафе" като "изрядно лекарство против надменност, настинка и главоболие". Но църквата считала, че кафето размътва мозъка и се стараела всячески да се противопостави на разпространението му. Синът му Петър I пък се „заразил“ от кафемания при посещението си у Николас Витсон —- предприемач и търговец на кафе в Холандия. С присъщото си усърдие Петър I започнал да внедрява чудодейната напитка сред своите поданици. Царят повелил щедро да черпят с напитка от задморската билка на всички големи събирания и балове в двореца, дори и просителите в канцеларията и посетителите на царския музей. След Петър I покровителка на кафето станала Анна Йоанновна Романова, императрица Всероссийска, по чието нареждане през 1740 г. като едно от увеселителните заведения се открива „Дом на кафето“. Малко по-късно нов тласък в разпространението на кафето в Русия дали руските офицери, пребивавали във Франция през войната от 1812 г. Там те придобили навика да пият кафе и при завръщането си го въвели като елемент при посрещане на важни гости. Открити били и първите кафе-сладкарници, но по правило в тях влизала само светска отбрана публика. Не след дълго обаче в Москва и Петербург се появили и първите "литературни кафенета", където започнала да се събира интелигенцията. Кафеманията дотолкова се разраснала, че в края на 19 в. дори женската прислуга, постъпвайки на работа, се уговаряла за полагаща се „кафе-почивка“.


И в Индия кафето се появява почти по същото време. Съгласно легендата, в 1670 г. мюсюлманският поклонник Баба Будан тайно изнесъл от Мека само 7 кафейни зърна, скрити в пояса му. Тези зърна той посадил в родното си място — Южна Индия, областта Чикмагалур. Днес този първи сорт индийско кафе се нарича „Old Chick“ и представлява 1/13 от износа на кафе от Индия. В чест на своя сънародник благодарните индуси нарекли родния му град Баба Будан, в чиито покрайнини и днес хората отглеждат кафе. А първите големи кафейни плантации в Индия са създадени от англичаните през 1840 г. в южните области на страната — около планината Майсур. След получаване на независимост през 1949 г. в Индия се създава самостоятелен отрасъл по отглеждане и производство на кафе. Понастоящем Индия е един от най-големите производители и износители на кафе в света.


Доказано е, че кафето увеличава бодростта и стимулира мозъчната дейност. Приема на умерено количество кофеин, който е една от основните съставки в кафето, увеличава скоростта с която се обработва информацията в мозъка и подобрява времето за реакция. Консумацията на кофеин се асоциира с повишена бодрост и стимулация на мозъчната дейност, водещи до подобрена концентрация при извършването на различни задачи, които изискват специално внимание и логическо мислене. Научни експерименти доказват ползите от кафе паузи по време на работа или докато човек учи, независимо дали е през деня или нощта."История на кафето"
" медийни разследвания"
" Корупция в България"
"Факти и фактори"
"Репортери без граници"


Гласувай:
5
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marley
Категория: Рецепти
Прочетен: 360997
Постинги: 101
Коментари: 543
Гласове: 3554