Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 17:54 - БЪЛГАРИТЕ МАСОНИ
Автор: marley Категория: Бизнес   
Прочетен: 6602 Коментари: 9 Гласове:
13

Последна промяна: 07.10.2013 10:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                              МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ
                                                                                       
В българските масонски ложи членуват много политици,бизнесмени,военни,медици,професори и академици,писатели и поети, учители и журналисти,публицисти и общественици.

Ето няколко по-известни имена:

проф.Асен Златаров, Захари Стоянов,Атанас Буров,Иван Марков, Владимир Вазов, Александър Т.Балан, Добри Божилов,княз Ал.Батенберг, Асен Хр.Златаров -БСДП,Тодор Кулев, Панчо атанасов -юрист,Васил Д.Моллов-член на БАН, Добри Харалампиев - библиотекар на БАН, Никола Петков - БЗНС -"Зелено знаме", ген.Рачо - биш губернатор на Македония, Панайот Пипков - композитор,Николай Райнов-член на БАН, Александър Станишев -министър на вътрешните работи/1939г/,Захари Стоянов-публицист и историограф, Богдан Филов - министър председател /1940-1943/,Александър Цанков -член на БАН,Драган Цанков -общественик.

Общо всички българи участници в масонските ложи в България са 390 души.

Иван Ведър е основателя на българската масонска ложа,владее свободно 7 езика и основното му занимание е просветителство.

Първият девиз на масонската българска ложа е:
"В името и в славата на великия архитект на вселената"/Матрицата/.


Досега повече от 30 масони българи са били министър-председатели на  България.

В началото на 20 век в София се основава "Ротари клуб" в него повечето членове са масони, заради това,Ротари клубовете са близки до масонската ложа в България. А българската масонска ложа е подчинена на световната масонска ложа,която се намира в САЩ.Гласувай:
13
01. marley - Българското масонство
29.10.2010 18:37
Когато се касае да се защитават научните данни масонската ложа е на първо място.В много масонски документи съществува постановка,че масоните няма да се занимават с политика. Но, нещата не стоят така в действителност. В масонските ложи влизат хора от различни прослойки, с различна вяра и социално положение и когато възникнат проблеми свързани с политиката - масоните са първи, готови да помогнат. В миналото по време на княз Батенберг,масоните са сваляли правителства. Винаги,когато има някъде недоволност,масоните са на линия.
цитирай
2. dalida - Масонството
30.10.2010 12:28
В историята на българското масонство има два съществени момента на разделяне на масонското офицерство,първият е,когато група офицери,като ген.Вълков и ген.иван Русев,Н.Рачев и други,станат съюзници в Сговора на Ал.Цанков и извършват деветоюнският преврат. Вторият момент е на 19 май 1934 г.,когато е извършен нов военен преврат.Тогава се забранява съществуването на свички политически партии.Този акт внася известен смут сред част от офицерството/по-точно,при тези,които са се заели да управляват България,чрез влизането им в политиката/.Затова тези от офицерите,които не са били доволни,започват серия от бунтове срещу правителството и съюзите,които го подкрепят. Масоните,освен защитници, в случай на недоволство,стават и предатели.
цитирай
3. solinvictus - Пловдивския кмет се гордее, че е ...
07.11.2010 20:29
Пловдивския кмет се гордее ,че е Масон!
Кубрат тия дни прие Малтийския орден и майка му Доня Маргарита ,какво щастие ще се подредят комунист,царкиня,масон,темплиер ... и т.н. все хора далеч от българите!
цитирай
4. анонимен - Едно време, когато тройната коалиция беше на власт
10.11.2010 23:57
г - жа Мозер, се похвали пред в.Труд че е член на Българското масонство и че събират пари за детски дом в Сунгуларе. Но, по - късно се разбра че тези пари просто изчезнаха на някъде и Мозер повече не се мярна пред медиите.
цитирай
5. анонимен - Масоните.
11.11.2010 00:01
В масонския социум, както във всички човешки общности, участващите личности са уникални, различни. Някои са с по-реалистичен поглед към действителността, други са по-идеалисти; едни са по-разумни, други – по-емотивни. Синкретичното въздействие (светлина на свещи, музика, слова, обстановка и др.) на масонските ритуали, тяхната дълбинна привлекателност и мистичност, игровият им характер и символността им много силно впечатляват и поразяват съзнанието на твърде много от братята зидари.
цитирай
6. анонимен - Ритуалите
11.11.2010 00:04
Участието в ритуали редом с братя, които в профанския си живот са прокурори, съдии, министри, кметове и т.н. също може да представлява желана компенсация на съзнавани недостатъци и хипотетична евентуална защита срещу бъдещи лични проблеми. Подозирам, че зад страховитата осанка и “желязно” поведение на някои братя, от които те побиват тръпки, се крие елементарна компенсация на сексуални проблеми, на сексуална непълноценност. Това се потвърждава от прекомерното желание при тях за обсъждане (със пряко или косвено самохвалене) на сексуални теми, еротични вицове, промискуитетни демонстрации (най-често с щедро заплатени евтини проститутки) и др., плътно съпътстващи напоследък, уви, масонските ритуали. Много често компенсациите се превръщат в хиперкомпенсации, т.е. в прекомерни, подчертани защитни компенсации, вече водещи до трайни личностни изменения. По мои наблюдения такива вече са налице при някои масони, които години наред считаха себе си и само себе си за “водещи” и непогрешими зидари.

цитирай
7. анонимен - братята
11.11.2010 00:09
Според масонските традиции всяка ложа трябва да се стреми само чрез приемане на стойностни хора да разширява влиянието си. Създават се “огнища” (от по трима- четирима братя) в София, Свищов, Варна и Велико Търново.
цитирай
8. анонимен - TrmfotULNw
29.10.2012 20:06
TRihQv <a href="http://lehjhhclgnyw.com/">lehjhhclgnyw</a>, [url=http://occxvtyxdzda.com/]occxvtyxdzda[/url], [link=http://mhxssnjfxnjs.com/]mhxssnjfxnjs[/link], http://kcfmolfguodu.com/
цитирай
9. анонимен - HeAWzRIMLmPYcEP
30.10.2012 07:05
OKgvgN <a href="http://ejtyqssndess.com/">ejtyqssndess</a>, [url=http://wjiztwjzdzaa.com/]wjiztwjzdzaa[/url], [link=http://kbvhvjayzwyi.com/]kbvhvjayzwyi[/link], http://wafpibbfzfnr.com/
цитирай
Търсене

Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031