Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2010 10:16 - ТЕОРИЯ ЗА ЕВОЛЮЦИЯТА НА ДАРВИН - ОТХВЪРЛЕНА
Автор: marley Категория: Бизнес   
Прочетен: 44121 Коментари: 127 Гласове:
29

Последна промяна: 07.10.2013 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      

    
ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН - ОТХВЪРЛЕНА
  
ОФИЦИАЛНО ,ПРОСТО САМО В УЧЕБНИЦИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОТХВЪРЛЕНА.

Полската академия на науките и професорът по генетика полякът Мацией Ц. Гирич - евродепутат организира семинар НА КОЙТО учените да покажат слабите места в една недоказана теория досега, за произхода на човека, лансирана от Дарвин, една прогресивно фалшифицирана хипотеза - тази  на макро еволюцията - Гирич постави пред всички евродепутати под въпрос.
Той обяснил на участниците в семинара,че през всичкото време на неговата дейност не е намерено нито едно доказателство за еволюцията и макро еволюцията и е сигурен, че тези хипотези са резултат от старата инквизиция лансирана от католическата църква с цел - подчинение на масите/хората/. Приравняването на хората с маймуните е най-малкото унищожение на човешката мисъл. Гирич си задава въпроса - защо досега маймуните не са станали човеци, ако въобще съществува някаква еволюция - би трябвало тези маймуни, от които е произлязъл човека, да са еволюирали в ЧОВЕЦИ? ЗАЩО НЕ СА ЧАВЕЦИ?
И още нещо, ученият зададе въпрос към присъстващите - колко време е необходимо за едно еволюционно действие за да може маймуната да стане човек? Според изказванията на семинара, общото мнение събрано он учените е- че са необходими милиони години,за да проходи една маймуна на два крака и да мисли като човек.
От изследванията направени наскоро - една съпоставка между маймунски мозък и човешки, учените видяха една голяма и съществена разлика. Човешкият мозък е по-голям, с повече разклонение и с две полукълба - много напомнящи за земното кълбо, разделено на две. При човека лявата половина е силно развита, а дясната само една трета работи.
При маймуната - мозъкът и е по-малък по обем и почти недоразвит. При маймуните - рефлексите са по-развити отколкото главния мозък. Другите изследвания,които направиха учените е съпоставка на ДНК - между маймуна и човек. Намериха сходство само на 25 процента, същото сходство намериха и в морските животни.В сходството между животното маймуна и човека - съществува и още една съпоставка - човешкото око, то не се среща при никое животно. Човешкият дроб и бъбреци, по форма и състав също не си приличат с маймуната. Гирич поясни подробно, че такива фалшификации като еволюираната маймуна и превръщането и в човек, е най-малкото ВРЕДНА ТЕОРИЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ  отхвърли от учебниците. Защото младото поколение се учи на една измамна и политическо-църковна фалшификация. Ученият твърди, че НИКОГА не е имало еволюция, няма доказателства за такава на никакво ниво. Това което пропагандира католическата /християнската/ църква, противоречи на всякаква наука и на смисъла - ЧОВЕЧЕСТВО.

ДОСАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ НИКОГА не е имало еволюция, беше изнесеният доклад на  д-р Г. Бертхаулт представи много факти доказващи геологическите слоеве човешки, които не са се образували за период от милиони години, а само в рамките на много кратко време. Същият учен доказа че хората са се появили преди повече от 150 000 години и са преставлявали това, което са днес. Напълно нормален човек.

Учените са твърдо убедени, че никога не е имало еволюция, защото СЕГА по това време - НЯМА. ако е имало такава еволюция някога - ЗАЩО сега няма? Защо сега хора,птици и животни не еволюират в нещо друго, защо не се изменят?
Нямало е ЕВОЛЮЦИЯ - никога не е имало.
И цялата тази пропагандна история е ФАЛШИФИКАТ.
Тагове:   теория,   отхвърлена,   Дарвин,


Гласувай:
32
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - О, Боже, най-сетне нещо смислено ...
23.11.2010 10:19
О,Боже , най-сетне нещо смислено !
Ако Шри Матаджи е прозилязла от маймуна , то аз категорично не съм !
цитирай
2. marley - И аз не съм!
23.11.2010 10:23
karambol5 написа:
О,Боже , най-сетне нещо смислено !
Ако Шри Матаджи е прозилязла от маймуна , то аз категорично не съм !

-----------------------------------
Време е всички да извикаме силно - НИЕ НЕ СМЕ МАЙМУНИ! Никога не сме били. Нека историята за произхода на човека в най - скоро време бъде променена!
цитирай
3. karambol5 - Точно - нека историята за произхода ...
23.11.2010 10:35
Точно - нека историята за произхода на човека да бъде променена ! В най-скоро време !
цитирай
4. анонимен - Айде стига, бе!
23.11.2010 11:17
Не зная дали малоумието е у пофесора по генетика (много се съмнявам, все пак е професор) или у "превода", но да се твърди, че еволюционната теория е политическо-църковна фалшификация си е истинско малоумие. "Такова животно" просто нЕма, бе, нЕма! Мисля, че във всички религии Човекът е сътворен от Господ (или някакъв бог) наедно с животните и растенията, че на всичкото отгоре и с ей таз планета земя, на която пребиваваме, а като добавка и цялата вселена (всичко видимо и невидимо). Не зная какво доказват Мацией Ц.Гирич и Г.Бертхаулт, ама има над 50 нобелови лауреати, които подкрепят "Божествения произход" и отвърлят еволюционната теория. А колко още известни учени са на "тази страна на везната", едва ли някой може да каже. Лично аз знам имената на поне 100-ина, които не се изказват ласкаво за "еволюцията" и са твърди поддръжници на "Божието дело", че и доказват някоио нещица, не само да си приказват. Всъщност Еволюционната теория за произхода на видовете е диаметрално противоположна на всичко онова, което твърди християнската религия, а предполагам като част от нея и католическата. В самата Библия пише, че всичко е прозлязло и създадено/сътворено от Господ-а. А всички християнски деноминации и философки школи, колкото и различия да имат, нямат никакво поне в тази част за Божествения произход на света. Така че хайде да не се бъркат "тия два щата", а?
цитирай
5. karambol5 - Тия" два щата " поне аз не ...
23.11.2010 11:26
Тия" два щата " поне аз не ги бъркам !
Въпросът , както казва една уважавана от мен Тиква , е друг !
Защо след като има 50 нобелови лауреати и още 100 други поддръжници на Божието дело ,които доказват някои неща .
Въпросната еволюционна теория и бъркането на двата щата е все още на дневен ред в учебниците ?
Тоя материал не го ли минахме ? И отхвърлихме като абсолютно невъзможен ?
цитирай
6. анонимен - Много директно си го поемнала госпожо.
23.11.2010 14:23
Да твърдиш че еволюцията е политическо църковна манипулация си е опит да уцелиш с един куршум два заека бягащи по срещуположни баири. Машалла, както се казва по турски. Друг е въпросът за вечният спор еволюция или божественна революционна генетика. Във всеки случай си произлязла от някаква маймуна, независимо от метода. В случая от блонди такава.
цитирай
7. анонимен - Сори за анонимността, но пък и тя е без значение тук :)
23.11.2010 14:36
Та на въпроса "Защо се бъркат "двата щата" все още?"...
'Ми защото няма как да победи "материалното", ако категорично и със сигурност се докаже, че произхождаме от "духовното". А започне ли материалното да отстъпва, къде мислиш, че ще отиде комерсиализацията на този свят и "потребителският подход" на големите производители (най-често монополисти) към целокупното население на планетата? Къде биха отишли личните интереси на онази шепа "звездни семейства", които дърпат конците на света? А интересите на всесилните държави? Не се заблуждавай, скоро няма да има промяна в учебниците никъде по света, не само у нас. В светлината на божествения ни произход не са важни държавите, нито партиите, нито дори народите, важен е ЧОВЕКЪТ, защото единствено той е безмъртният. И няма по-страшна истина от тази, за онези, които искат да управляват и властват над света или поне над някоя и друга държава. Така че ще "драпат с нокти и зъби" (че и с по-драстични мерки) тази истина да не се масовизира, да не се популяризира, да се "обезцени" и накрая да се обезсмисли. От това печелят и затова няма да позволят да го загубят.
А иначе, всеки може да вярва в каквото си иска И всеки се спасява поединично... Както е казал Остап Бендер, "Проблемът на давещите се е в ръцете на самите давещи се."
цитирай
8. анонимен - Има много поддръжници на Дарвиновата теория, все хора, които не са маймуни.
23.11.2010 14:46
анонимен написа:
Да твърдиш че еволюцията е политическо църковна манипулация си е опит да уцелиш с един куршум два заека бягащи по срещуположни баири. Машалла, както се казва по турски. Друг е въпросът за вечният спор еволюция или божественна революционна генетика. Във всеки случай си произлязла от някаква маймуна, независимо от метода. В случая от блонди такава.

-----------------------------
Ако хората бяха маймени преди милион години, защо сега маймуните не са хора?
цитирай
9. анонимен - към Анонимен 8
23.11.2010 14:59
Никой не е твърдял, че поддържниците на Дарвин са маймуни, а само че е безумие криейки се зад нечии имена да се твърди в една статия, че църквата и то католическата е измислила и се опитва да наложи еволюционната теория за произхода на видовете. Туй не е маймунско, туй е безумско!...

Апропо, де са им "свързващите звена" на Дарвинистите? Що още не ги изкопаха? И що не отговориха на статистиците и математиците относно сметките за нужните "еволюционни" времена за това или онова (като да речем за еволюцият на окото /човешкото/ или "сблъсъка" на аминокиселините, или пък за "целесъобразността" на вселената.... и т.н., и т.н.)... :))

Между другото, сам Дарвин е бил силно вярващ човек (но не в еволюционната си теория)... :))))
цитирай
10. rouzy - Хипотезата на Дарвин, не се базира на научно откритие.
23.11.2010 16:20
Дарвин е наясно, че неговата теория се сблъсква с много проблеми. Това той признава в своята книга в глава наречена “Трудностите на теорията”( Difficulties on Theory). Начело на тези “трудности” са темите свързани с фосилните данни, комплексните органи на живите същества, които не могат да се обяснят със случайностите (например окото), и инстинктите на организмите. Дарвин се надява тези трудности да се решат с осъществяването на нови открития и за някои от тях дава абсурдни обяснения.
цитирай
11. rouzy - Дарвин е расист.
23.11.2010 16:23


Една от най-съществените, но и най-непознати страни на Дарвин е неговият расизъм: Дарвин третирал белите европейци като “по-развити” от останалите човешки раси. Докато Дарвин предполагал, че хората са произлезли от маймуноподобни същества, той също така предполагал, че някои раси са се развили повече отколкото другите, както и че последните все още били носители на маймунски черти. В своята книга “Произходът на човека”, която публикувал след “Произхода на видовете”, той открито коментирал “огромните различия между човека и отделните раси”.1 В своята книга Дарвин се обръщал към чернокожите и австралийските аборигени като към същества, еднакви с горилите, и направил заключението, че с течение на времето те щели да бъдат “премахнати” от “цивилизованите раси”. Той казал:

“В един бъдещ период, не по-далечен от няколко века, цивилизованите човешки раси почти със сигурност ще унищожат и ще заместят маймуноподобните раси в целия свят. В същото време човекоподобните маймуни... без съмнение ще бъдат унищожени. Празнината между човека и неговите най-близки сродници ще се увеличи. Поради тази причина ще се появят много по-цивилизовани от настоящите европейски раси, а от настоящите чернокожи, австралийски туземци и горилите ще останат само висшите маймуни като песоглавците.”
цитирай
12. rouzy - Католическата църква приема теорията на Дарвин.
23.11.2010 16:32
Представител на католическата църква е заявил, че еволюционната теория на Чарлз Дарвин не противоречи на библейската версия за сътворението на света и живите организми.
През 1950 г. Папа Пий XII заявява, че тя представлява обоснован научен подход към обяснението на развитието на човека.
Щом Ватикана приема теорията на Дарвин, какво остава на истинската наука?
Сега църковните "научни" среди ще обърнат нещата така, че пак Дарвин да спечели, това е великата конспирация на църквата. Тя самата явно не вярва в божествения произход на човека. И проявява същият расизъм както Дарвин.
цитирай
13. анонимен - И все пак - земята се върти!
23.11.2010 17:26
Учените все още не са открили липсващото звено в еволюцията на човека. 150 години след публикуването на съчинението „Произход на видовете” на Чарлз Дарвин изследователи обявиха, че са открили прекия праотец на човека – примитивен примат, кръстен Darwinius masillae на името на британския учен. Разкриването на кости от праисторическото животно беше обявено за огромен успех в еволюционната биология. Откривателят на фосила Йорн Хурум от университета в Осло няколко месеца рекламираше примата като „липсващо звено” между примитивните маймуни и човекоподобните ни предци и дори кръсти съществото на своята дъщеря Ида. След по-подробен анализ обаче се оказа, че фосилът не е от праотец на човека, а от същество, което не е оставило съвременни потомци. Darwinius masillae беше прекръстен от „липсващо звено” на „еволюционна задънена улица”, а търсенето на връзката между човека и маймуната продължи без успех.


цитирай
14. анонимен - Въображението на самоукия Дарвин.
23.11.2010 17:33


Човекът, който излага еволюционната теория във вида, в който тя сега се защитава, е английският природоизследовател аматьор Чарлз Робърт Дарвин. Дарвин никога не е получавал истинско образование в областта на биологията.

Той просто проявява аматьорски интерес към природата и живите организми. В резултат на този свой интерес той доброволно се присъединява към експедиция на борда на кораб на име “Бигъл” (“H.M.S. Beagle”), който потегля от Англия през 1832 г. и в продължение на пет години обикаля различни краища на света. По време на пътешествието младият Дарвин бива силно впечатлен от различните видове живи организми и най-вече от чинките (вид птици), които вижда на островите Галапагос.
цитирай
15. borsi - Подобни "статии" ме ...
23.11.2010 18:40
Подобни "статии" ме развеселяват, а коментарите след тях още повече. :)
Колкото и да се правим на възвишени същества, генетично човек е 96 % като шимпанзето и следва същите модели на поведение (за съжаление), само малко по-облагородени.
Ако нямаше еволюция, нашият мил и пръв приятел кучето, нямаше да има толкова много породи.
Нямаше да има хора с различен цвят на кожата, косата и очите.
Нямаше да има пигмеи, ескимоси, нямаше да има кръвни групи.
Нямаше да има крави, а турове.
Нямаше да ядете свинско, а щяхте да ходите още на лов за глигани.
Нямаше да има толкова много видове котки.

Имаше на времето една книга - "Сред саваните на Кения". Дори Джон Хънтър, този неук ловец е забелязал, че вид африканска газела, само за няколко поколения, заради това, че е заселена на блатисто място, започва да развива по-широки копита за да не затъва в тинята. Примерите в природата и палеонтологията са много, стига човек да не предубеден и да на се има за по-висше създание от околните животинки.
цитирай
16. borsi - Ако хората бяха маймени преди ми...
23.11.2010 18:50
анонимен написа:
Ако хората бяха маймени преди милион години, защо сега маймуните не са хора?

Много е просто, по причина, че не всяка котка е станала на лъв. Едни маймуни са живели при едни условия и не се е наложи да еволюират, други при различни условия които искат от тях промяна.
Самите маймуни също значително са се променили за всички тези милиони или стотици хиляди години.
Да погледнем изолираните общности. Преди около 40-50 000 човекът е стигнал Австралия. Аборигените днес имат по дебели кости на черепа от европееца. Този по-дебел череп им е помогнал да не получават толкова, често слънчев удар като белия човек.
Принудата е тази която променя.

Май само белите акули и крокодилите не са се променили значително :))), по причина, че не им се е налагало.

цитирай
17. raders - бива, ама
23.11.2010 19:23
Това е съвсем наивно. Разбира се, човекът не е произлязъл от маймуна, но имат общи прародители, които са се развили и мутирали по различен начин. В продължение на милиони години. Всичко е свързано с мутациите сред живата природа, като разбира се, и условията са съществен фактор. А мутациите възникват по различни причини, но най-вече при повишена радиация. Неандерталците също са хора, но не хомосапиенс, а някаква друга мутация. Но да се отхвърли Дарвин е смела инициатива и малко необмислена. Защото няма с какво да го заместим. Ако си въобразявате, че човекът е направен от кал, както гласи библията, то никога няма да можете да оборите Дарвин, защото има и умни хора на тоя свят, които просто ще ви се изсмеят.
цитирай
18. анонимен - от анонимен 4, 7 и 9 :)))
23.11.2010 19:30
http://nobelisti.tripod.com/

Антология “50 НОБЕЛОВИ ЛАУРЕАТИ И ДРУГИ ВЕЛИКИ УЧЕНИ ЗА ВЯРАТА СИ В БОГА” - съдържа документирани цитати, подбрани от книгите, статиите и писмата на едни от най-авторитетните световни учени и творци.

Много интересно четиво!... И тези учени не си правили (и правят) майтап :))))

Този, който вярва истински в Бог, не вярва на еволюционната теория на Дарвин, та ако ще не Папа Пий XII и Ватиканът да я подкрепят, а всички църкви и техните земни и "подземни" разклонения. Не религията направи вярата, а вярата направи религията и църквите, само дето една част от тях "избягаха" от вярата и се отрекоха от Бог, за да служат на религият и църквата (като институция). А великата конспирация на църквата и не само на църквата, (НО И не на всички църкви /като деноминации и философски школи/ ), знаем на кого служи... В никакъв случай не е на Бог. Знаем и достатъчно добре защо "развенчаването" на тази теория скоро няма да влезе в нито един учебник...

И както написа Апостол Матей - гл.7:13-21
"Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.
Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.
Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.
От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.
Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.
Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.
И тъй, от плодовете им ще ги познаете.
Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца ми, Който е на небесата."

п.п. Хе-хееее, borsi , ако беше толкова простичко доказването на дарвиновата теория, мислиш ли, че толкова умни глави щаха да чакат теб, за да я обясниш толкова елементарно и дилетантски. И един съвет, не бъркай ВИД(ОВЕ) с (хммм ще го кажа по-простичко) раси, породи или сортове! Съвсем, съвсем различни неща са, макар видът да съдържа един, няколко или безброй много раси, породи или сортове. Между видовете (твърдо) липсват свързващите звена, колкото и да ти се ще да не е така. А това, за което говориш, няма нищо общо с преминаването от един вид в друг, а за видоизменения вътре във вида, т.е. промяна на породата или сорта, но не и на вида.
цитирай
19. анонимен - Може много лесно да се докаже божествения произход,
23.11.2010 19:38
стига внушителна група вярващи да вземат няколко различни по състав купчини глина и да помолят Създателя, да повтори експеримента, за да прогледнат невярващите!
цитирай
20. анонимен - Исус му каза: "Писано е още: "Да не изкушаваш Господа, твоя Бог.""...
23.11.2010 19:47
анонимен написа:
Може много лесно да се докаже божествения произход,
стига внушителна група вярващи да вземат няколко различни по състав купчини глина и да помолят Създателя, да повтори експеримента, за да прогледнат невярващите!


Исус му каза: "Писано е още: "Да не изкушаваш Господа, твоя Бог.""....
цитирай
21. анонимен - Слушай мърли,
23.11.2010 19:48
малоумници дал господ, пий едно и иди на дискотека. Това не са въпроси за твоята главица. От Полша произлизат много идиоти. Тя е известна с това. Само преди 2000 години средният ръст на древните гърци е бил около 1.45 м а сега е 1.75. Само в рамките на две поколения бюстовете на жените са порастнали с над 30%. По-големите забалязват, че всяко следващо поколение израства по-високо от предишното. За умственното развитие да не говорим. Теории, като тая която ти въодушевено съобщаваш са дело на жалки аутсайдери, които се чудят как да направят малко впечатление. ЕВОЛЮЦИЯТА Е ФУНДАМЕНТАЛНИЯ МЕТОД ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЖИВАТА И НЕ ЖИВА МАТЕРИЯ, ОТ БАКТЕРИЯТА ДО ВСЕЛЕНАТА. НЕПОДВИЖНИ СА САМО МОЗЪЦИТЕ НА ПРОВАЛЕНИТЕ УЧЕНИ И НА ТИЯ КОИТО ИМ СЕ ВРЪЗВАТ. Зарови се малко в книгите. Дарвиновата теория е леко модифицирана с откриването на нови артефакти по света. Прачовеци от Африка е имало поне шест вида плюс неандерталците от Европа и т.н.т. ...всъщност ограмотявай се сама, само не пиши глупости!
цитирай
22. balkanec - Тя не е на Дарвин - и той я отрича
23.11.2010 19:49
Дарвин става в по-късен етап убеден християнин и умира като такъв.
Той заявява публично, че е възмутен от това, което дарвинистите са направили с изследванията му и казва:
"Аз изложих просто една хипотеза, а те я взеха и я превърнаха в догма."

В отговор дарвинистите му казали да си мълчи, защото нищо не разбира.
:)))))
цитирай
23. анонимен - Аман, бе!
23.11.2010 20:15
kushel написа:
малоумници дал господ, пий едно и иди на дискотека. Това не са въпроси за твоята главица. От Полша произлизат много идиоти. Тя е известна с това. Само преди 2000 години средният ръст на древните гърци е бил около 1.45 м а сега е 1.75. Само в рамките на две поколения бюстовете на жените са порастнали с над 30%. По-големите забалязват, че всяко следващо поколение израства по-високо от предишното. За умственното развитие да не говорим. Теории, като тая която ти въодушевено съобщаваш са дело на жалки аутсайдери, които се чудят как да направят малко впечатление. ЕВОЛЮЦИЯТА Е ФУНДАМЕНТАЛНИЯ МЕТОД ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЖИВАТА И НЕ ЖИВА МАТЕРИЯ, ОТ БАКТЕРИЯТА ДО ВСЕЛЕНАТА. НЕПОДВИЖНИ СА САМО МОЗЪЦИТЕ НА ПРОВАЛЕНИТЕ УЧЕНИ И НА ТИЯ КОИТО ИМ СЕ ВРЪЗВАТ. Зарови се малко в книгите. Дарвиновата теория е леко модифицирана с откриването на нови артефакти по света. Прачовеци от Африка е имало поне шест вида плюс неандерталците от Европа и т.н.т. ...всъщност ограмотявай се сама, само не пиши глупости!


Още един малоумник! Да беше попрочел какво е вид и какво са белези на вида, че да не се излагаш с подобна смислова недомисленица!
Ей, бре, ония нобеловите лауреати и всички останали учени - пишещи против еволюционната теория и доказали част от небивалиците й, са неграмотни идиоти, само наш Кушел е с IQ 300 и ги бие по всички параграфи... и основно по знания. Че и "вносна" думичка научил - артефакти - само дето я ползва не по предназначения.
А от мен да мине (и Уикипедия) :)): Артефакт (от латински artefactum, изкуствено направен предмет) може да се отнася за аргхеологически, социален или културен артефакт. В археологията това е предмет, изработен от хора, който след значителен период от време бива открит при археологически разкопки. Социален артефакт е обикновено продукт на определена група от хора, отразяващ тяхното поведение. Елементарен пример за социален артефакт е документът. Културен артефакт е предмет, изработен от хора, който е виден представител на дадена култура или течение.
Да наблегна ли пак на ИЗКУСТВЕНИЯ ПРОИЗХОД на предметите??? Или сам ще се сетиш колко неуместно (меко казано) се изцепи?
Що, бе хора, не вземете и да прочетете какво точно значи ВИД в еволюционната теория и за какво говорите вие, че да не се излагате като ... неандерталци... или идиоти...

Кушел, ей ти тук малко артефакти и вземи да ги обясниш! Нали си много умен?
http://blisstool.com/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=50
цитирай
24. анонимен - Тц, тц, тц... Що така (буквално) бе, Миме??? :))))
23.11.2010 20:58
raders написа:
Това е съвсем наивно. Разбира се, човекът не е произлязъл от маймуна, но имат общи прородители, които са се развили и мутирали по различен начин. В продължение на милиони години. Всичко е свързано с мутациите сред живата природа, като разбира се, и условията са съществен фактор. А мутациите възникват по различни причини, но най-вече при повишена радиация. Неандерталците също са хора, но не хомосапиенс, а някаква друга мутация. Но да се отхвърли Дарвин е смела инициатива и малко необмислена. Защото няма с какво да го заместим. Ако си въобразявате, че човекът е направен от кал, както гласи библията, то никога няма да можете да оборите Дарвин, защото има и умни хора на тоя свят, които просто ще ви се изсмеят.


Хмммм, човешкото тяло не беше ли изградено от химичните елементи от Менделеевата таблица, точно както и всичко около нас, или нещо бъркам? Тези елементи не бяха ли твърди, течни и газообразни (естествено с възможност за преминаване от една форма в друга и свързващи се в различни видове химични съединения в същите тези три форми)? Е, на фона на това, хайде да помислим, дали пък все пак не е наистина създаден от "кал".... :)))) - твърди химични елементи и съединения, смесени с течни и основно вода... :))))
цитирай
25. zelas - Правете разлика между тяло и дух...
23.11.2010 21:38
Правете разлика между тяло и дух/съзнание, и ще ви се изясни къде Дарвин греши и къде е прав.
цитирай
26. анонимен - Ето какво намерих по въпроса.
23.11.2010 22:15
Всъщност от времето на Дарвин до сега не е представено нито едно откритие, показващо, че естественият отбор предизвиква еволюция в живите организми. Главният палеонтолог на Английския природо-исторически музей Колин Патерсън, който е и доста известен еволюционист, признава този факт по следния начин:

“Никой не е успял да създаде нов вид чрез механизма на естествения отбор. Дори никой не се е доближил до нещо такова. И това е най-разискваната тема от неодарвинизма днес.
цитирай
27. svilen75 - Теорията на Дарвин била пропаганда ...
23.11.2010 22:23
Теорията на Дарвин била пропаганда на църквата ... тцтцтццццц, такъв логически идиотизъм отдавна не бях чувал ...
Най-сериозното доказателство, че сме произлезли от маймуните е авторката на блога. В случая тя не се е отдалечила особено от прародителите ;)
цитирай
28. raders - грешка
23.11.2010 22:57
zelas написа:
Правете разлика между тяло и дух/съзнание, и ще ви се изясни къде Дарвин греши и къде е прав.


Така няма да постигнеш нищо.Нещата са пределно прости. Духът /съзнание/ е продукт на материята /мозък/, а не обратно. Ако главата ти е празна не можеш да имаш нито дух, нито съзнание; дори и Господ не може да ти помогне. Бъди сигурен. Но като гледам постингите, пък и коментарите, оставам с усещането, че Дарвин наистина греши. В този сайт се доказва убедително обратната постановка - че маймуната е произлязла от човек - вероятно блогер.
цитирай
29. анонимен - И пак си помисли - виж оригиналната статия.
23.11.2010 23:05
svilen75 написа:
Теорията на Дарвин била пропаганда на църквата ... тцтцтццццц, такъв логически идиотизъм отдавна не бях чувал ...
Най-сериозното доказателство, че сме произлезли от маймуните е авторката на блога. В случая тя не се е отдалечила особено от прародителите ;)

-----------------------------------------------------
Това мнение не е на авторката. Статията в оригинал е на адрес:

http://www.zillmer.com/b_index2.html
цитирай
30. анонимен - и още нещо в потвърждение на горната статия.
23.11.2010 23:08
http://www.noevolution.org/
Хората доста сериозно са се заели да опровергаят еволюционистите.
цитирай
31. анонимен - Едно мнение, едно учение
24.11.2010 00:04
Едва след като прехвърлих 30-те години осъзнах, че всъщност големият проблем е идеологически, а не научен. Проблемът се състои в това, че ако отхвърлим идеята за еволюционното развитие, като единствена алтернатива остава да приемам идеята за сътворението, която в западната цивилизация е неразривно свързана с християнската религия или по-точно с християнското тълкуване на старозаветните писания. В продължение на близо 2000 години, църквата отстоява няколко погрешни схващания, в основата на които стои буквалния прочит на книгата Битие, а всеки дръзвал да оспори църковните канони е бил обявяван за еретик, жестоко малтретиран и изгарян на кладата.
цитирай
32. zelas - Правете разлика между тяло и дух...
24.11.2010 00:26
raders написа:
zelas написа:
Правете разлика между тяло и дух/съзнание, и ще ви се изясни къде Дарвин греши и къде е прав.


Така няма да постигнеш нищо.Нещата са пределно прости. Духът /съзнание/ е продукт на материята /мозък/, а не обратно. Ако главата ти е празна не можеш да имаш нито дух, нито съзнание; дори и Господ не може да ти помогне. Бъди сигурен. Но като гледам постингите, пък и коментарите, оставам с усещането, че Дарвин наистина греши. В този сайт се доказва убедително обратната постановка - че маймуната е произлязла от човек - вероятно блогер.


Духът е продукт на материята, но не точно. Представи си тялото като прожекционен апарат и духът като каубойски филм прожектиран на бялото платно.

От не всяка маймуна става режисьор. ;)
цитирай
33. анонимен - Когато се цитира учен,
24.11.2010 00:45
би било по-добре да се цитира какво ТОЧНО е казал, а не да му се приписват досъчинени от пресага твърдения . Във Вашия случай постингът се е превърнал също в една пропагандна фалшификация.
цитирай
34. анонимен - ан.33 - Не се заблуждавайте, че оспораването на църковните канони идва от спор с Библията и написаното там.
24.11.2010 00:55
Да всичко е идеология, но Библията е както най-четената, така и най-унищожаваната книга. Един от историческите периоди на усилено гонение срещу нея е непосредствено преди Реформацията. Това е времето между 8 и 14 век, когато превеждането и четенето на Библията на разбираем език е насилствено ограничавано и достига на думите на Библията до обикновения човек е буквално невъзможен. Тя дори е била забранявана да бъде четена и обикновените хора да се докосват до нея. Вярващите са били "ограмотявани" религиозно не от свещените писания, а от свещените предания, които отците им проповядвали. Папа Инокентий 3 (1198-1216 гг.) се счита за един от най-могъщите папи. На волята му се подчинявали практически всички европейски монарси. Той обявил себе си за «наместник (викарий) на Христа», висша власт в църквата и в света. За пръв път въвел понятието «папска непогрешимост», което не е отменено (!) и до сега. Забранил на миряните да четат Библията. Учредил инквизицията. Организирал избиване на еретиците. Поради количеството на пролята кръв го считали за звяр и възкръснал Нерон. Папа Клемент 11 (1700-1721 г.) отново издал указ за забрана на четенето на Библията. «Непогрешимите» Клемент 13 (1758-1769 г.) и Клемент 14 (1769-1774 г.) забранили завинаги ордена на йезуитите, а «непогрешимите» Пий 6 (1775-1799 г.) и Пий 7 (1800-1820 г.) отново възстановили този орден и отново забранили четенето на Библията. Папа Лъв 12 (1821-1829 г.) проклел всички религиозни свободи, Библейските общества и всички преводи на Библията (папа Григорий 9 забранил дори притежаването на Библия).
Както виждате проблемът не идва от това, което пише в Библията, а това какво им харесва на "светите" отци да проповядват, т.е. правят или по-точно да си защитават интересите... и което няма нищо общо с Бога и вярата.
цитирай
35. masterpiece08 - Между другото, в края на живота си ...
24.11.2010 02:23
Между другото, в края на живота си Дарвин сам се отрича от т.нар. теория за еволюцията, която си е всъщност само една хипотеза, която не се базира на никакви научни доказателства.
цитирай
36. svilen75 - Смешно е да се твърди, че няма док...
24.11.2010 03:37
Смешно е да се твърди, че няма доказателства на Дарвиновата теория. Да, не е ракрита напълно, специално що се касае до човешкото развитие. Но като цяло си е доста добре доказана. Ако за теорията на Дарвин няма доказателства, то какви доказателства има теорията за Интелигентния дизайн???
До 30: Ако авторката не е съгласна с копираната статия защо я е копирала в блога си??? Или пък не е написала своя коментар след нея??? Единственото по-нисшо от маймуната е маймуна, която цитира.
цитирай
37. анонимен - Поредния налудничав, религиозен ...
24.11.2010 06:57
Поредния налудничав, религиозен тип. Не мога да разбера как аз, който не се занимавам с еволюция, я разбирам много по-добре от него. Еволюцията не е винаги градивна за да се стига до хора. По тази логика, семейство котки винаги ли трябва да стигат до лъв? Егати счупената логика. И хората са от семейство маймуни. Това е дефиниция на под група видове. Не сме произлезли от маймуните, ние СМЕ маймуни. А със сегашните маймуни, имаме общ прародител. Ама както и да е, можете да я игнорирате тази новина и да се запознаете не с мнението на някой, а с истинските доказателства. Защото науката не се прави от авторитети а то доказателства.
цитирай
38. marley - Променена
24.11.2010 07:46
karambol5 написа:
Точно - нека историята за произхода на човека да бъде променена ! В най-скоро време !

----------------------------------------
Дано, но едвали това ще стане тези дни.
Евентуално - може би в близко бъдеще.
Благодаря,за подкрепата!
цитирай
39. marley - Божествен произход!
24.11.2010 07:48
анонимен написа:
Не зная дали малоумието е у пофесора по генетика (много се съмнявам, все пак е професор) или у "превода", но да се твърди, че еволюционната теория е политическо-църковна фалшификация си е истинско малоумие. "Такова животно" просто нЕма, бе, нЕма! Мисля, че във всички религии Човекът е сътворен от Господ (или някакъв бог) наедно с животните и растенията, че на всичкото отгоре и с ей таз планета земя, на която пребиваваме, а като добавка и цялата вселена (всичко видимо и невидимо). Не зная какво доказват Мацией Ц.Гирич и Г.Бертхаулт, ама има над 50 нобелови лауреати, които подкрепят "Божествения произход" и отвърлят еволюционната теория. А колко още известни учени са на "тази страна на везната", едва ли някой може да каже. Лично аз знам имената на поне 100-ина, които не се изказват ласкаво за "еволюцията" и са твърди поддръжници на "Божието дело", че и доказват някоио нещица, не само да си приказват. Всъщност Еволюционната теория за произхода на видовете е диаметрално противоположна на всичко онова, което твърди християнската религия, а предполагам като част от нея и католическата. В самата Библия пише, че всичко е прозлязло и създадено/сътворено от Господ-а. А всички християнски деноминации и философки школи, колкото и различия да имат, нямат никакво поне в тази част за Божествения произход на света. Така че хайде да не се бъркат "тия два щата", а?

-----------------
Благодаря, за участието!
цитирай
40. marley - Учебниците
24.11.2010 07:51
karambol5 написа:
Тия" два щата " поне аз не ги бъркам !
Въпросът , както казва една уважавана от мен Тиква , е друг !
Защо след като има 50 нобелови лауреати и още 100 други поддръжници на Божието дело ,които доказват някои неща .
Въпросната еволюционна теория и бъркането на двата щата е все още на дневен ред в учебниците ?
Тоя материал не го ли минахме ? И отхвърлихме като абсолютно невъзможен ?

-------------------------------------------------
Трябва да бъдат променени учебниците по зоология, биология,анатомия и българската история,заради погрешните изводи направени от учените.
Поздрави!
цитирай
41. marley - Смело становище
24.11.2010 07:54
rouzy написа:


Една от най-съществените, но и най-непознати страни на Дарвин е неговият расизъм: Дарвин третирал белите европейци като “по-развити” от останалите човешки раси. Докато Дарвин предполагал, че хората са произлезли от маймуноподобни същества, той също така предполагал, че някои раси са се развили повече отколкото другите, както и че последните все още били носители на маймунски черти. В своята книга “Произходът на човека”, която публикувал след “Произхода на видовете”, той открито коментирал “огромните различия между човека и отделните раси”.1 В своята книга Дарвин се обръщал към чернокожите и австралийските аборигени като към същества, еднакви с горилите, и направил заключението, че с течение на времето те щели да бъдат “премахнати” от “цивилизованите раси”. Той казал:

“В един бъдещ период, не по-далечен от няколко века, цивилизованите човешки раси почти със сигурност ще унищожат и ще заместят маймуноподобните раси в целия свят. В същото време човекоподобните маймуни... без съмнение ще бъдат унищожени. Празнината между човека и неговите най-близки сродници ще се увеличи. Поради тази причина ще се появят много по-цивилизовани от настоящите европейски раси, а от настоящите чернокожи, австралийски туземци и горилите ще останат само висшите маймуни като песоглавците.”

---------------------------------------------
Поздрав за коментара!
цитирай
42. marley - Маймуни
24.11.2010 07:56
анонимен написа:
Поредния налудничав, религиозен тип. Не мога да разбера как аз, който не се занимавам с еволюция, я разбирам много по-добре от него. Еволюцията не е винаги градивна за да се стига до хора. По тази логика, семейство котки винаги ли трябва да стигат до лъв? Егати счупената логика. И хората са от семейство маймуни. Това е дефиниция на под група видове. Не сме произлезли от маймуните, ние СМЕ маймуни. А със сегашните маймуни, имаме общ прародител. Ама както и да е, можете да я игнорирате тази новина и да се запознаете не с мнението на някой, а с истинските доказателства. Защото науката не се прави от авторитети а то доказателства.

----------------------------------------
Може и да приличаме на маймуните, но със сигурност не произхождаме от тях.
Поздрави!
цитирай
43. marley - Дарвин
24.11.2010 08:02
masterpiece08 написа:
Между другото, в края на живота си Дарвин сам се отрича от т.нар. теория за еволюцията, която си е всъщност само една хипотеза, която не се базира на никакви научни доказателства.

-----------------------------
Тази теория,не е лично негова. Четох в една книга за еволюцията, че Дарвин си присвоил теорията от някакъв естествоизпитател Алфред Ръсел Уолъс. Дарвин и неговият покровител Лайл присвояват ръкописа на този Уолъс и я представят за своя разработка. Така Дарвин става много известен.
Поздрави!
цитирай
44. marley - Еволюцията
24.11.2010 08:08
kushel написа:
малоумници дал господ, пий едно и иди на дискотека. Това не са въпроси за твоята главица. От Полша произлизат много идиоти. Тя е известна с това. Само преди 2000 години средният ръст на древните гърци е бил около 1.45 м а сега е 1.75. Само в рамките на две поколения бюстовете на жените са порастнали с над 30%. По-големите забалязват, че всяко следващо поколение израства по-високо от предишното. За умственното развитие да не говорим. Теории, като тая която ти въодушевено съобщаваш са дело на жалки аутсайдери, които се чудят как да направят малко впечатление. ЕВОЛЮЦИЯТА Е ФУНДАМЕНТАЛНИЯ МЕТОД ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЖИВАТА И НЕ ЖИВА МАТЕРИЯ, ОТ БАКТЕРИЯТА ДО ВСЕЛЕНАТА. НЕПОДВИЖНИ СА САМО МОЗЪЦИТЕ НА ПРОВАЛЕНИТЕ УЧЕНИ И НА ТИЯ КОИТО ИМ СЕ ВРЪЗВАТ. Зарови се малко в книгите. Дарвиновата теория е леко модифицирана с откриването на нови артефакти по света. Прачовеци от Африка е имало поне шест вида плюс неандерталците от Европа и т.н.т. ...всъщност ограмотявай се сама, само не пиши глупости!

---------------------------------
Досега нито един документ не съдържа доказателства за макро еволюция,както се твърди в училищата. Би трябвало тази хипотеза да се представя на децата само като теория, а не като доказателство.
И,благодаря,че се отби!
цитирай
45. marley - Благодаря, за помощта!
24.11.2010 08:09
анонимен написа:
http://www.noevolution.org/
Хората доста сериозно са се заели да опровергаят еволюционистите.

цитирай
46. liliyanaandreeva - Дарвин е расист...иска да натрапи мнението,че мургавите раси ,произлезли от ...
24.11.2010 08:59
...маймуните ,са по-съвършени, а бялата раса е недоразвита малоумна свинска рая.
цитирай
47. анонимен - дружина полска
24.11.2010 09:00
Поредните полски глупости на тема кой е създал човека. Ако има нещо инстинско на
света то е гравитацията и еволюцията. Всичко друго е религия и политика.
цитирай
48. sparhawk - този най-вероятно
24.11.2010 09:09
е религиозен кретен, а освен това познава твърде слабо еволюционната теория. На практика теорията на Дарвин твърди, че човекът и съвременните маймуни имат общ прародител, като този общ прародител наистина е древно маймуноподобно същество. Но наистина не е зле религиозните да си стоят по храмовете и да не тормозят околните с пропагандата си, особено когато засяга литературата, културата, изкуството или човешките права.
цитирай
49. liliyanaandreeva - Според проф.Съсълов "доказателството" за маймунския произход е...
24.11.2010 09:10
...намерен череп на питекантропус в Индонезия и намерената челюст към нея.Но...челюстта е намерена на 2 000 километра от черепа.И тя принадлежала на един и същи индивид ( не вид)???????.........
цитирай
50. kass - 17. borsi
24.11.2010 09:13
borsi написа:
анонимен написа:
Ако хората бяха маймени преди милион години, защо сега маймуните не са хора?

Много е просто, по причина, че не всяка котка е станала на лъв. Едни маймуни са живели при едни условия и не се е наложи да еволюират, други при различни условия които искат от тях промяна.
Самите маймуни също значително са се променили за всички тези милиони или стотици хиляди години.
Да погледнем изолираните общности. Преди около 40-50 000 човекът е стигнал Австралия. Аборигените днес имат по дебели кости на черепа от европееца. Този по-дебел череп им е помогнал да не получават толкова, често слънчев удар като белия човек.
Принудата е тази която променя.

Май само белите акули и крокодилите не са се променили значително :))), по причина, че не им се е налагало.
Борси, не бъркай нещата. Еволюция и приспособяване са две отделни неща. Възможно е да се наблюдава вид мутация при промяна на условията за живот, но не и видоизменения като например да ти поникнат крила, въпреки че човека се стреми да полети от хиляда години насам. От теорията на Дарвин излиза, че всики видове сме произлезли от микроорганизми образували се във водата, но не обеснява откъде сме се сдобили с допълнителната информация в ДНК-ато, като например криле, хриле, копита и прочие, нито пък кое и какво налага развитието на едното или другото, въобще на какъв принцип въпросната клетка си избира формата в която да еволюира. Едно е за сто милиона години мамута да се превърне в слон, друго излязлата на сушата риба да се превърне в слон, птица, лъв, крава, пеперуда и т.н... Теорията на Дарвин издиша отвсякъде, а сходните гени доказват единствено и само, че всички сме земни същества и като такива притежаваме необходимите за съществуването ни на земята набор от гени... Човекът не е произлязъл от човекоподобна маймуна, а вероятно маймуноподобен човек... :)))
Поздрави!
цитирай
51. анонимен - Писна ми!
24.11.2010 09:27
Поляк. Следователно - почти сигурно е католик, ето ви директна причина за малумните му изказвания. Религиозните овце не могат да понесат и осмислят с буквалистичните си малки мозъци, че имаме общи гени не само с маймуните, ами и с винените мушици. Не издържах дори до средата на статията, но "доводите" на "професора" са стари и отдавна оборени. Много им се иска на овцете да си живеят в безпросветна тъмнина, ама това беше, и вече не е. То не бе напъни, не бе чудо - Дарвин бил расист, имал грешки в теорията... вие сякаш сте съвършени и като пикаете, уцелвате тоалтената всеки път от първия път :)
Амин! :)
цитирай
52. karambol5 - Поредните полски глупости на тема ...
24.11.2010 09:29
анонимен написа:
Поредните полски глупости на тема кой е създал човека. Ако има нещо инстинско на
света то е гравитацията и еволюцията. Всичко друго е религия и политика.

Че каза нещо интересно - дружина полска . Чудех се поляците какво ли са напарвили ,че сега Господ ги наказва така ?
Да еволюция , но каква точно ? При всички случаи не от маймуна към човек !
цитирай
53. marley - Маймуните
24.11.2010 09:44
liliyanaandreeva написа:
...маймуните ,са по-съвършени, а бялата раса е недоразвита малоумна свинска рая.

-----------------------------
си имат номера - циркаджийски.
Поздрави!
цитирай
54. анонимен - Леле-е-е, безгранична е човешката глупост
24.11.2010 10:06
... а и алчност за слава би допълнил!!! Някои се изказват, че не бил даден отговор за времената, необходими за еволюцията?!?! Ей това си е върха на простотията!!! Ами че то почти невъзможно е да се определи времето за мутация на един от най-примитивните организми, какъвто се явяват вирусите, пък те тръгнали да изчисляват еволюционното време на най-развитият организъм - човекът!?!? А еволюцията си е един вид мутация!!! Дробът, сърцето, бъбреците били различни!?!? Е как няма да бъдат различни бе малоумници, двете същества имат различен начин на живот, на хранене, на възприятие!!! Никога не е имало еволюция, а?!?! Да сте чували израза "никога не казвай никога"? Само глупак може да се изкаже така? Да не би да е свидетел на времето когато е нямало хора, а после когато са се появили?? Тя теорията за това се нарича теория - защото не може да се докаже неоспоримо, но пък да кажеш че не е вярна, трябва също да го докажеш!!! Е, доказателството на тези измисленяци доколкото разбрах се базира на невъзможността на никой да определи времето за еволюцията?!?! Е, като определите времето за мутация на един вирус (без ГМО такива), тогава плямпайте такива дивотии!!!
цитирай
55. анонимен - Добро утро, по-добре късно, отколкото никога
24.11.2010 10:24
Има някои всеизвестни грешни теории и допускания, за които всички мислещи знаят, но просто трябва време за да узрее и да ги отхвърли човечеството. Като теорията на Дарвин, пределът на скоростта, това че Плутон не била планета и др.

Не знам дали сте се интересували, но все повече учени поставят под въпрос "случайността" на съществуването ни - лудият джакпот да съществува точно планета като Земята, и всички добре напаснати обстоятелства в Слънчевата система и Млечния път.
Все повече учени гледат към неясните територии, където науката и Божественото се сливат:
http://www.reasons.org/
цитирай
56. анонимен - :))
24.11.2010 10:46
анонимен написа:
стига внушителна група вярващи да вземат няколко различни по състав купчини глина и да помолят Създателя, да повтори експеримента, за да прогледнат невярващите!


:)))))))))))))))))))))
цитирай
57. анонимен - Дарвин става в по-късен етап убеден ...
24.11.2010 10:47
balkanec написа:
Дарвин става в по-късен етап убеден християнин и умира като такъв.
Той заявява публично, че е възмутен от това, което дарвинистите са направили с изследванията му и казва:
"Аз изложих просто една хипотеза, а те я взеха и я превърнаха в догма."

В отговор дарвинистите му казали да си мълчи, защото нищо не разбира.
:)))))Глупости.
цитирай
58. анонимен - Тук
24.11.2010 11:25
"Ако не се познаваш като мaймуна, ти със сигурност си маймуна."
цитирай
59. анонимен - Тук
24.11.2010 11:29
"Всички знаят, че децата ги носи Щъркела.
А възрастните са произлезли от маймуните."
цитирай
60. анонимен - Кредомен
24.11.2010 12:06
Всички сме кал, и животните и растенията.. Тази кал се превръща в нещо друго благодарение на бога на огъня и слънчевият лъч - познат ни като фотон - Агни Бог и т.н.. Всички същества имат еднакви аминокиселини, и живота е на въглеродна основа - въглерода се състои от 6-пророна 6-неутрона и 6-електрона, освен това тези аминокиселини имат гръбнак от въглеродни атоми във формата на змия или змия захапала опашката си.. Естествен подбор е като подбора на семена от по-големи домати или развъждането на овце с по-голям брой на агнета и мляко..
цитирай
61. анонимен - Някой беше написал че клетките и...
24.11.2010 12:20
Някой беше написал че клетките избирали в какво да еволюират, което просто не е вярно. Клетките не избират, техните генни мутират при всяко поколение. Това се наричат вариации. Без тези мутации, еволюцията щеше да е невъзможна. Та тези организми, които имат по-благоприятни мутации, спрямо околната среда, те дават по-голямо поколение от другите организми. По-този начин предават белезите си на следващите поколения. Така след няколко стотин поколения, нужните гени са предадени в почти целия вид или новия вид се е обособил в подвид. Така с мутации на генетично ниво и с променливия климат и околна среда, се осъществява еволюцията. Така че на хората няма как да им изникнат крила на този етап. Нито скелета ни е пригоден и олекотен, нито сме леки, нито имаме нужния метаболизъм за да направим този преход, нито живеем по дърветата, където дължината на скока от дърво на дърво има някакви адаптивни ползи нито нищо. Както и да е, еволюцията е изключително добре подкрепена с доказателства. Отделно еволюцията прави предвиждания които се сбъдват. Например сливането на 41 ни хромозом на човека е предвидено още преди да знаем какво е теломераза.
цитирай
62. анонимен - Кредомен
24.11.2010 12:25
Еволюцията е самият Бог. Бог е ВРЕМЕТО. На Божи гроб ни показват че Христос е огъня тоест фотонът, затова се палят свещи.. Бог е когато е създавал света го е създал в такава последователност че и учените-атеисти са съгласни, вижте 'Битие' в Библията и ще се уверите, но след като Бог каза така да бъде - още нищо не беше създадено, и след като от земята се изпаряваше пара и след това заваля дъжда - сътворението почна, излиза че в Библията се казва че Бог първо е създал информацията за СЪТВОРЕНИЕТО..!!!
цитирай
63. анонимен - Има още нещо което трябва да знаете. ...
24.11.2010 12:36
Има още нещо което трябва да знаете. Науката работи с доказателства, а не защото някой има особено мнение. Тоест, всяка теория се тества спрямо природата и независимо колко умен сте, ако реалността ви каже че не сте прав - значи не сте прав. Затова, когато търсите в интернет научен материал, проверявайте дали научния труд е минал през уважавана рецензия (peer review на английски). Това е показател за качествен труд и за липса на политически мотиви към даденото изследване. Ако попаднете на сайт, проверявайте източника задължително и търсете рефенции. Не бъдете лековерни.

Трябва да знаете още нещо за науката. Тя е единствената обществена философия, която възнаграждава най-високо тези които са оборили добре приетите теории. Например, в началото никой не взима на сериозно Айнщайн. Как така някакъв си патентен чиновник, ще оборва непогрешимата и тествана столетия теория на гения Нютон. Как смее Айнщайн да казва, че Нютон не е прав. Обаче първите ескперименти напълно подкрепили теорията на Айнщайн и затова днес той е най-известния учен. Не защото е измислил нещо ново, не защото е Айнщайн. а защото експериментално му е подкрепена теорията и защото е революционизирал приети от столетия теории. Именно тези неща се награждават в науката най-високо от всичко останало.

Така че ако някой смята че теорията на Еволюцията е лъжа. Да публикува научен труд с доказателства, предложения за експериметни и предвиждания, да мине пийр ревю и аз ви гарантирам че ще стане световна известност и ще получи нобелова награда. Докато не чуете за нещо подобно, не обръщайте внимание на екстравагантното мнение на някой си. Науката не работи така. Тя работи с доказателства.

Не трябва да забравяте, че еволюцията особено много се мрази от много от религиите. Просто тя обяснява нещо перфектно, което доскоро беше домейн на боговете. Въпреки това, редица църкви - католическа, протестанска и дори част от евангелистите я приеха. Нямаха избор, въпреки съпротивата си. Доказателствата бяха прекалено много.
цитирай
64. анонимен - Мутация
24.11.2010 12:49
анонимен написа:
... а и алчност за слава би допълнил!!! Някои се изказват, че не бил даден отговор за времената, необходими за еволюцията?!?! Ей това си е върха на простотията!!! Ами че то почти невъзможно е да се определи времето за мутация на един от най-примитивните организми, какъвто се явяват вирусите, пък те тръгнали да изчисляват еволюционното време на най-развитият организъм - човекът!?!? А еволюцията си е един вид мутация!!! Дробът, сърцето, бъбреците били различни!?!? Е как няма да бъдат различни бе малоумници, двете същества имат различен начин на живот, на хранене, на възприятие!!! Никога не е имало еволюция, а?!?! Да сте чували израза "никога не казвай никога"? Само глупак може да се изкаже така? Да не би да е свидетел на времето когато е нямало хора, а после когато са се появили?? Тя теорията за това се нарича теория - защото не може да се докаже неоспоримо, но пък да кажеш че не е вярна, трябва също да го докажеш!!! Е, доказателството на тези измисленяци доколкото разбрах се базира на невъзможността на никой да определи времето за еволюцията?!?! Е, като определите времето за мутация на един вирус (без ГМО такива), тогава плямпайте такива дивотии!!!

--------------------------
Мутациите са вредни.Все едно на конят да му израстнат рога като на елена, и лапи на лъв вместо копита - ей това е мутация. Олигофрените и идиотизмите дето ги експериментирал Хитлер в лагерите на смъртта - там е имало мутации.
Ако сте глудали филмите от втората световна война - ще знаете какво означават мутациите. Те са най-вредното изкривяване на индивида. Това не е еволюция. Еволюцията трябва да изменя индивида към по-добро, а не по-лошо.
цитирай
65. анонимен - Един прост сърч в гуугъл и се натъ...
24.11.2010 12:49
Един прост сърч в гуугъл и се натъквате на десетки научни труда, минали пийр ревю, които демонстрират как се създават нови гени чрез различни процеси. Не е нужно да ми вярвате, просто проверете сами. Ето няколко ключови думи, които ще ви ориентират:

Име на процес: Примерни Гени
Exon shuffling: fucosyltransferase, jingwei, Tre2
Gene duplication: CGbeta, Cid , RNASE1B
Retroposition: PGAM3, Pgk2, PMCHL1, PMCHL2, Sphinx
Mobile element: HLA-DR-1, human DAF, lungerkine mRNA, mNSC1 mRNA
Lateral gene transfer: acytylneuraminate lysase,Escherichia coli, mutU and mutS
Gene fusion/fission: Fatty-acid synthesis enzymes, Kua-UEV, Sdic
De novo origination: AFGPs, BC1RNA,BC200RNA
цитирай
66. анонимен - мутациите са най-вредното нещо
24.11.2010 12:51
анонимен написа:
анонимен написа:
... а и алчност за слава би допълнил!!! Някои се изказват, че не бил даден отговор за времената, необходими за еволюцията?!?! Ей това си е върха на простотията!!! Ами че то почти невъзможно е да се определи времето за мутация на един от най-примитивните организми, какъвто се явяват вирусите, пък те тръгнали да изчисляват еволюционното време на най-развитият организъм - човекът!?!? А еволюцията си е един вид мутация!!! Дробът, сърцето, бъбреците били различни!?!? Е как няма да бъдат различни бе малоумници, двете същества имат различен начин на живот, на хранене, на възприятие!!! Никога не е имало еволюция, а?!?! Да сте чували израза "никога не казвай никога"? Само глупак може да се изкаже така? Да не би да е свидетел на времето когато е нямало хора, а после когато са се появили?? Тя теорията за това се нарича теория - защото не може да се докаже неоспоримо, но пък да кажеш че не е вярна, трябва също да го докажеш!!! Е, доказателството на тези измисленяци доколкото разбрах се базира на невъзможността на никой да определи времето за еволюцията?!?! Е, като определите времето за мутация на един вирус (без ГМО такива), тогава плямпайте такива дивотии!!!

--------------------------
Мутациите са вредни.Все едно на конят да му израстнат рога като на елена, и лапи на лъв вместо копита - ей това е мутация. Олигофрените и идиотизмите дето ги експериментирал Хитлер в лагерите на смъртта - там е имало мутации.
Ако сте гледали филмите от втората световна война - ще знаете какво означават мутациите. Те са най-вредното изкривяване на индивида. Това не е еволюция. Еволюцията трябва да изменя индивида към по-добро, а не по-лошо.

цитирай
67. анонимен - Мутациите са вредни но и понякога ...
24.11.2010 12:52
Мутациите са вредни но и понякога полезни. Северните народи имат определна мутация на ген в т-клетките на имунната система. Притежателите на тази мутация не заболяват от СПИН. Та пак на въпроса, в случая мутацията на този ген вредна ли е?

Виж ако гледате холивудски филми за мутанти и зомбита, там вече положението е друго :)
цитирай
68. анонимен - "Еволюцията трябва да върви ...
24.11.2010 12:57
"Еволюцията трябва да върви към по-добро, не към по-лошо" - това в нито един учебник по еволюция не го пише. Напротив.
цитирай
69. анонимен - Мутацията която лансирате излиза...
24.11.2010 12:57
анонимен написа:
Някой беше написал че клетките избирали в какво да еволюират, което просто не е вярно. Клетките не избират, техните генни мутират при всяко поколение. Това се наричат вариации. Без тези мутации, еволюцията щеше да е невъзможна. Та тези организми, които имат по-благоприятни мутации, спрямо околната среда, те дават по-голямо поколение от другите организми. По-този начин предават белезите си на следващите поколения. Така след няколко стотин поколения, нужните гени са предадени в почти целия вид или новия вид се е обособил в подвид. Така с мутации на генетично ниво и с променливия климат и околна среда, се осъществява еволюцията. Така че на хората няма как да им изникнат крила на този етап. Нито скелета ни е пригоден и олекотен, нито сме леки, нито имаме нужния метаболизъм за да направим този преход, нито живеем по дърветата, където дължината на скока от дърво на дърво има някакви адаптивни ползи нито нищо. Както и да е, еволюцията е изключително добре подкрепена с доказателства. Отделно еволюцията прави предвиждания които се сбъдват. Например сливането на 41 ни хромозом на човека е предвидено още преди да знаем какво е теломераза.

--------------------
тази теория не е точно наука. Защото при тези мутации винаги се допускат грешки. То-ест създаването на съществото е на принципа - проба - грешка.
цитирай
70. анонимен - Ако беше така
24.11.2010 13:02
анонимен написа:
"Ако не се познаваш като мaймуна, ти със сигурност си маймуна."

----------------------------
много щяхме да сме. Маймунските номера нямат свършване, ама и тез дето им вървят по акъла - също.
цитирай
71. анонимен - Ето ви истината за мутациите и никаква еволюция не може да се свърже с тея.
24.11.2010 13:05
Мутациите представляват промени в генетичната информация на организмите, носител на която са молекулите на нуклеиновите киселини - ДНК и РНК. Причините за възникване на мутации, могат да бъдат грешки при презаписването на наследствена информация в рамките на клетъчното делене, пряко въздействие на увреждащи фактори като радиация, химически вещества (мутагени) и вируси, нарушения в контрола на нормални клетъчни процеси в рамките на мейозата и дефекти в системите за поправка на генетичната информация. В многоклетъчните организми най-общо мутациите могат да засягат репродуктивните тъкани и да бъдат предавани в поколенията или да засягат соматичните тъкани и да останат единствено в рамките на индивида. Изключения от това правило се наблюдава при някои растения, които са способни да предават соматични мутации на своето поколение по полов и безполов път.
цитирай
72. анонимен - "тази теория не е точно наука. ...
24.11.2010 13:09
"тази теория не е точно наука. Защото при тези мутации винаги се допускат грешки. То-ест създаването на съществото е на принципа - проба - грешка."
Наука е. Бъркате понятията.
Факти - това са наблюдения, измервания и експерименти.

Хипотеза - това са предположения защо наблюдаваме фактите, такива каквито са. Това е идея, която не е тествана.

Теория - това е тествана хипотеза и потвърдена от многобройни експериметни. Ако фактите са отговор на въпроса какво и как, то теорията е отговор на въпроса защо. Теориите правят предвиждания и са най-висшата форма на знание. Единствено по-висша форма на знание са математическите доказателства.
Така че теорията няма да се нарича "теория" ако не е изключително добре подкрепена от всички доказателства, не ги обяснява и не може да направи правилни предвиждания какво бихме налбюдавали, без още да сме го видели.

Пример: теория за относителността , теория на еволюцията, на гравитацията, на електродинамиката и тн.

Така че еволюцията не случайно е наречена - теория.
цитирай
73. анонимен - Това е дефиницията за мутация на генна основа.
24.11.2010 13:10
Генни мутации - това са тип мутации, засягащи един или няколко нуклеотида от нуклеотидната последователност, които могат да са разположени в рамките на даден ген (генни мутации) или извън него (извънгенни мутации). Повечето от генните мутации се проявяват фенотипно, само когато и двете копия на гена са засегнати в хомоложните хромозоми - т.нар. хомозиготен генотип.
цитирай
74. анонимен - Ако някой се интересува за темата - мутации - ето тук:
24.11.2010 13:20
http://www.mayamarkova.com/biology/17Mutations1/17Mutations1.htm
цитирай
75. анонимен - Кредомен
24.11.2010 14:18
Създайте програма за нещо във вашият компютър като го облъчвате удряте или просто натискате клавишите на клавиатурата безброй пъти, дори милиард по милиард години да го правите нищо няма да се получи.. Естествен подбор само от въздействието на околната среда е невъзможно и е доказано, може околната среда да повлияе за подбор на генетични алели, генетичните алели определят ръст, цвят, наличие на даден протеин, и други белези.. Например тези белези се затвърждават за няколко поколения ако кръгът на на този вид е ограничен, например затворени на остров.. И това е факт.. Дарвин го е забелязъл пръв.. Това е! Но това не е сътворение а само на обмен на дадена програма , косято вече е съществувала, вече е била създадена, мутацията не може да създаде крила нито рога.
цитирай
76. анонимен - Достатъчно е
24.11.2010 14:24
да погледнете вътреутробното развитие на човека за да повярвате в еволюционната теория. Как иначе ще обясните, че минаваме през стадий на земноводно и фактът, че се развиваме в течна среда, преди да продишаме земния въздух?
цитирай
77. solinvictus - Има едно животно(мисля, че не е само ...
24.11.2010 14:38
Има едно животно(мисля ,че не е само едно) което не е претърпяло еволюция (мутация)-броненосецът!
И еволюционистите да обяснят защо няма междинни екземпляри!-не само за човека ами примерно за жирафа?
темата е супер... приспособяването ако е еволюция ,ако поставим човека в среда с вълци примерно ,това какво е?-сега коментират подобен случай в хиспания!
цитирай
78. анонимен - "Не ти стига акъла да разбереш ...
24.11.2010 15:06
"Не ти стига акъла да разбереш науката - обърни се към религията"
цитирай
79. анонимен - И еволюционистите да обяснят защо ...
24.11.2010 15:07
solinvictus написа:
И еволюционистите да обяснят защо няма междинни екземпляри!-не само за човека ами примерно за жирафа?


Ха-ха :) Значи няма междинни според теб, така ли? :))))) Има и още как
цитирай
80. анонимен - Разберете, в Библията не пише че Бог ...
24.11.2010 15:32
Разберете, в Библията не пише че Бог е създал всяко същество по отделно.. Това че лисицата се е превърнала в кон, не е необходимо да има толкова междинни видове че това да се забележи сега. Бог е създал информацията за еволюцията, и в тази информация не е поставил всички видове и раси, но е създал матрицата и операционната система на софтуера.. Например пръстите ни са пет на ръка или крак, и това е било вечно така и ще е така, дори напук на мутациите.. Бог не е тъп.. Нито Библията..
цитирай
81. анонимен - И еволюционистите да обяснят защо ...
24.11.2010 15:43
анонимен написа:
solinvictus написа:
И еволюционистите да обяснят защо няма междинни екземпляри!-не само за човека ами примерно за жирафа?


Ха-ха :) Значи няма междинни според теб, така ли? :))))) Има и още какЕхееее, то че няма, няма, ама като според теб има, що не вземеш ей тук в ефир да ги подредиш в еволюционната верига? М? Или е по-лесно ей тъй да се говори на едро и най-вече "на ишлеме"???...
Хайде дай поне името на свързващото звено между маймуната и човека и къде точно е открито. За другите свързващи звена нЕма и да те питаме.

п.п. анонимен 81 - прав си разбира се, ам де толкоз акъл у потомците на маймуните, че да разсъждават.... :)))))
цитирай
82. анонимен - Пряко доказателство за произхода ...
24.11.2010 16:22
Пряко доказателство за произхода на човека от по низши умствено форми са така наречените атавистични белези. За по-непросветените като авторите на статията и споменатия професор ще поясня, че това са белези които се срещат масово при предходната форма и само понякога при съвремената. Та примера тука е че само човек с недоразвит мозък и мътен и неясен мисловен поток може да натвори толкова глупости на едно място каквото е статията т.е. ясен признак че прехода към човешко мислене още не е настъпил за въпросния индивид и неговия генетичен поток!
цитирай
83. анонимен - Много е лесно да се говори наизуст. И ...
24.11.2010 16:38
Много е лесно да се говори наизуст. И то все неверни факти. Нямало междинни форми, броненосеца не еволюирал, петте пръста са закодирани (странно защо други видове имат различен брой пръсти, ама айде). Винаги ще има хора, които ще се самоизтъкват с псевдознания. Истинското мъжество и изпитание е да си признаеш - не знам - не съм сигурен, чул съм нещо но знанията са ми повърхностни. Едва когато проявите това мъжество, да си признаете че може и да грешите, едва тогава ще имат шанс да започнете едно невероятно приключение в човешките познания.
цитирай
84. анонимен - Пряко доказателство за произхода ...
24.11.2010 16:42
анонимен написа:
Пряко доказателство за произхода на човека от по низши умствено форми са така наречените атавистични белези. За по-непросветените като авторите на статията и споменатия професор ще поясня, че това са белези които се срещат масово при предходната форма и само понякога при съвремената. Та примера тука е че само човек с недоразвит мозък и мътен и неясен мисловен поток може да натвори толкова глупости на едно място каквото е статията т.е. ясен признак че прехода към човешко мислене още не е настъпил за въпросния индивид и неговия генетичен поток!


Аз пък мислех, че атавистичните белези се проявяват при новата форма, а не при старата, щото тези белези нямаше да се наричат атавистични изобщо, ако беше вярно горното твърдение. Виж за "недоразвит мозък и мътен и неясен мисловен поток" съм напълно съгласна - като още едно потвърждения за проявите на атавизма и днес... :))))))))
цитирай
85. анонимен - липсващо звено
24.11.2010 17:00
автора е липсващото звено, с този нескопосан превод и глупостите за църквата...
цитирай
86. solinvictus - Много е лесно да се говори наизуст. И ...
24.11.2010 17:02
анонимен написа:
Много е лесно да се говори наизуст. И то все неверни факти. Нямало междинни форми, броненосеца не еволюирал, петте пръста са закодирани (странно защо други видове имат различен брой пръсти, ама айде). Винаги ще има хора, които ще се самоизтъкват с псевдознания. Истинското мъжество и изпитание е да си признаеш - не знам - не съм сигурен, чул съм нещо но знанията са ми повърхностни. Едва когато проявите това мъжество, да си признаете че може и да грешите, едва тогава ще имат шанс да започнете едно невероятно приключение в човешките познания.

Да разбирам ,че с квалификации и с милиони години се доказват нещата и ,че няма как да е така ,не може по друг начин!
Ако ти не можеш да покажеш междинни скелети на не толкова мутирали човеци ,а не маймуни(всичките опити да изкарат факт от човек се оказаха фалшименто),и ти може да си първият който да покаже ,давай!хехе
ние ще ти ръкопляскаме като първият в света показващ ... и то българин(не те знам къф си)
Опитай и с този цитат!
"Според теорията, многобройните междуформи би трябвало да съществуват;
защо тогава не ги намираме в различните слоеве.
Количеството междинни форми, между живи и изчезнали видове, трябва да е огромно."
цитирай
87. анонимен - Тука някой беше писал че в гените ...
24.11.2010 18:04
Тука някой беше писал че в гените постоянно се образуват вариации, глупости, няма такова нещо.. Например Гинкото не се е променило няколко-стотин милиона години.. Мутациите само могат за увредят гените но не и да създадат орган - дори нещо да прилича на орган - то това не е орган а само натрупване на клетки нещо като тумор.. Но в едно растение или животно има спящи гени - един организъм постоянно складира гени, както е с едно родено негърче от бели родители.. Така че дори радиация може да предизвика подтискане на ген и възбуждане на спящ ген - но това не е мутация нито творчество.. Има промяна на генетика но има и СЪЗДАТЕЛ. Факт! Няма творчество ей така.. Факт!
цитирай
88. анонимен - Анонимен 7. Абе вие много на сериозно се взехте!
24.11.2010 18:06
първо госпожа блонди само подхвърли че ня кой бил казал че няма еволюция. Е, и какво? Първо всеки може да си казва това или онова. Според познанията си в момента и настроението си. Второ госпожата не казва нищо по въпроса като няма еволюция какво пък точно има, аджеба. Ако еволюцията не е съвсем напълно доказана, ако още се търсят пътищата на трансформациите довели до настоящето, друга теза по доказана от нея няма все още. Божественото сътворение си е една догадка, стара като света, но даказателство за нея още няма. Само вярвящите са сигурни в това, защото тяхната нагласа е такава че доказателства не са им нужни. Те просто вярват. А вие като си драпахте мъ...те какво доказахте? Да имаше поне бутилка водка и десетина чаши на масата че да върви по водка спора!
цитирай
89. анонимен - До "Мутация" - №№ 65 и 67
24.11.2010 18:15
анонимен написа:
анонимен написа:
... а и алчност за слава би допълнил!!! Някои се изказват, че не бил даден отговор за времената, необходими за еволюцията?!?! Ей това си е върха на простотията!!! Ами че то почти невъзможно е да се определи времето за мутация на един от най-примитивните организми, какъвто се явяват вирусите, пък те тръгнали да изчисляват еволюционното време на най-развитият организъм - човекът!?!? А еволюцията си е един вид мутация!!! Дробът, сърцето, бъбреците били различни!?!? Е как няма да бъдат различни бе малоумници, двете същества имат различен начин на живот, на хранене, на възприятие!!! Никога не е имало еволюция, а?!?! Да сте чували израза "никога не казвай никога"? Само глупак може да се изкаже така? Да не би да е свидетел на времето когато е нямало хора, а после когато са се появили?? Тя теорията за това се нарича теория - защото не може да се докаже неоспоримо, но пък да кажеш че не е вярна, трябва също да го докажеш!!! Е, доказателството на тези измисленяци доколкото разбрах се базира на невъзможността на никой да определи времето за еволюцията?!?! Е, като определите времето за мутация на един вирус (без ГМО такива), тогава плямпайте такива дивотии!!!

--------------------------
Мутациите са вредни.Все едно на конят да му израстнат рога като на елена, и лапи на лъв вместо копита - ей това е мутация. Олигофрените и идиотизмите дето ги експериментирал Хитлер в лагерите на смъртта - там е имало мутации.
Ако сте глудали филмите от втората световна война - ще знаете какво означават мутациите. Те са най-вредното изкривяване на индивида. Това не е еволюция. Еволюцията трябва да изменя индивида към по-добро, а не по-лошо.


Е-е-е, и кой ти даде свещеният граал, че да определяш кое е добро и кое лошо бе "приятел"??? Може да причислиш някои от тях като лоши, защото са породени насилствено и изкуствено, в противен случай са си нещо най-обикновено и нормално и се предопределят например от климатични промени!!! МНОО СИ ТЪП САШЕ!!!
цитирай
90. анонимен - Тези дето не знаят че имам Бог са п...
24.11.2010 18:25
Тези дето не знаят че имам Бог са просто върховно тъпи.. Бог е навсякъде и във всичко. То освен Бог, нищо друго няма. Бог е времето, а времето изгражда разстоянията, разстоянията правят пространството, пространството прави силите, силите правят веществото..
цитирай
91. анонимен - здравей, анонимен 89 (от анонимен 7 /4, 9, 19, 24, 25, 35, 82 и 85/) :)))
24.11.2010 19:54
анонимен написа:
първо госпожа блонди само подхвърли че ня кой бил казал че няма еволюция. Е, и какво? Първо всеки може да си казва това или онова. Според познанията си в момента и настроението си. Второ госпожата не казва нищо по въпроса като няма еволюция какво пък точно има, аджеба. Ако еволюцията не е съвсем напълно доказана, ако още се търсят пътищата на трансформациите довели до настоящето, друга теза по доказана от нея няма все още. Божественото сътворение си е една догадка, стара като света, но даказателство за нея още няма. Само вярвящите са сигурни в това, защото тяхната нагласа е такава че доказателства не са им нужни. Те просто вярват. А вие като си драпахте мъ...те какво доказахте? Да имаше поне бутилка водка и десетина чаши на масата че да върви по водка спора!


Първо, да, госпожата само го "подхвърли" :))
Но, някои от нас дадоха линкове, които бях за ИЗЧИТАНЕ, преди (ти и подобни на теб) да се опитвате без нужните знания и само с квалификации да оборвате една съществена част от най-изявените учени на планентата през последните четири века. Пак ще кажа, Аман от всезнайковци, които нищо не знаят и не виждат по далеч от носа си!
А теориите за произхода на човека са три:
1.Еволюцонната теория (макро-еволюцията) за "Произход на видовете".
2.Извънземният произход (т.е. създаването ни от друга извънземна раса, само дето това в крайна сметка в глобален мащаб променя само "георгафията на събитието", а не същността му)
и 3.Сътворението от Бог.
И за трите има почти еднакво "количество" доказателства :))
Ето ви пак линка (ако искате, ограмотявайте се):

http://nobelisti.tripod.com/

Лично аз предпочитам да вярвам на едни от най-великите умове на човечеството, чиито твърдения подкрепят моята вяра :)

„Невъзможността да си представя, че тази величествена и удивителна Вселена и нашите съзнателни души са възникнали по случайност, е за мен главното доказателство за съществуването на Бога."
Чарлз ДАРВИН, създател на еволюционната теория

„Аз не мисля, че съм просто продукт на случайността, че съм само една частица прах във Вселената; аз чувствам, че съм някой, който е бил очакван, създаден, планиран. Накратко, аз съм едно същество, което само един Творец би могъл да постави тук; и тази идея за творческа ръка се отнася до Бога."
Жан-Пол САРТР, Нобелов лауреат за литература

„Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог."
Вернер ХАЙЗЕНБЕРГ, Нобелов лауреат за физика, създател на квантовата механика

“Науката без религията е осакатена, религията без науката е сляпа.” (EINSTEIN 1967, 30). “Ето ги и фанатичните атеисти, чиято нетолерантност е от същия вид като нетолерантността на религиозните фанатици и произлиза от същия източник. Атеистите са като роби, които все още усещат тежестта на веригите си, вериги, които те са отхвърлили след мъчителна борба. Атеистите са същества, които поради злобата си срещу традиционната религия – т.нар. “опиум за народите” – не могат да изтърпят музиката на небесните сфери. Но Чудото на природата не става по-малко поради факта, че едни или други хора са неспособни да го схванат чрез стандартите на човешките цели и човешките нрави.” (АЙНЩАЙН, цитиран в “Einstein and Religion: Physics and Theology” by Max Jammer, Princeton University Press, 2002, 97).
АЛБЕРТ АЙНЩАЙН, Нобелов лауреат за физика
цитирай
92. анонимен - Ще завърша коментирането си тук с думите на най-великия (за мен) физик на нашето време - Стивън Хокинг
24.11.2010 20:25
“Досега повечето учени бяха прекалено заети с разработването на нови теории, описващи какво е Вселената, и затова не им остана време да зададат въпроса защо. От друга страна, хората, чиято работа е да питат защо – философите – не бяха в състояние да следят развитието на научните теории. През 18-ти век философите разглеждаха цялото човешко познание, включително и науката, като своя област и разискваха такива въпроси като: ‘Има ли Вселената начало?’. Обаче през 19-ти и 20-ти век науката твърде много се технизира и математизира за философите, както и за всички други, с изключение на малкото специалисти. Философите стесниха обсега на търсенията си до такава степен, че Витгенщайн, най-известният философ на нашия век, каза: "Единствената задача, оставаща пред философите, е езиковият анализ". Какво падение за великите традиции на философията от Аристотел до Кант!

Но ако ние все пак успеем да открием една завършена теория за произхода на Вселената, тя своевременно трябва да стане разбираема по принцип за всеки, а не само за неколцина учени. Тогава всички ние заедно – философи, учени и обикновени хора – ще можем да участваме в обсъждането на въпроса: "Защо ние хората и Вселената съществуваме?". Ако намерим отговор на този въпрос, това ще бъде окончателното тържество на човешкия разум, защото тогава ще знаем намеренията на Бога.” (STEPHEN HAWKING, “A Brief History of Time: From the Big Bang to Black Holes”, New York, Bantam Books, 1988, 190-191; виж Хокинг 1993, 169).
цитирай
93. raders - Мутациите представляват промени в ...
24.11.2010 22:40
анонимен написа:
Мутациите представляват промени в генетичната информация на организмите, носител на която са молекулите на нуклеиновите киселини - ДНК и РНК. Причините за възникване на мутации, могат да бъдат грешки при презаписването на наследствена информация в рамките на клетъчното делене, пряко въздействие на увреждащи фактори като радиация, химически вещества (мутагени) и вируси, нарушения в контрола на нормални клетъчни процеси в рамките на мейозата и дефекти в системите за поправка на генетичната информация. В многоклетъчните организми най-общо мутациите могат да засягат репродуктивните тъкани и да бъдат предавани в поколенията или да засягат соматичните тъкани и да останат единствено в рамките на индивида. Изключения от това правило се наблюдава при някои растения, които са способни да предават соматични мутации на своето поколение по полов и безполов път.


Най-после нещо разумно и компетентно! Имам усещането, че тук всички са специалисти по всичко. Поповете разбират от еволюция, ваксаджиите от политика, кондукторите от изкуство, джамбазите от философия и т.н.. И ужасно си личи, че повечето мнения са доста неграмотни.
цитирай
94. анонимен - всички които не разбират от религия ...
24.11.2010 23:04
всички които не разбират от религия са неграмотници. Религия значи ИСТИНА тоест НАУКА.
цитирай
95. анонимен - Бръсначът на Окам
25.11.2010 00:35
Бях решила се да не се обаждам повече, но хайде да дам и малко цифри, щото “Москва не вярва на сълзи”... :))))
Онова за белтъците в световния океан (първичния бульон) всички сме го учили. Та те представляват изключително сложен химичен порядък от 6 елемента: въглерод, водород, кислород, азот, сяра и фосфор. Клетъчните киселини ДНК и РНК, които представляват генетичният код и синтезират белтъците, представляват също много сложни химични комбинации. Ако предположим, че животът е възникнал случайно, това означава да предположм, че няколко елемента са образували удивително сложния и специален порядък на белтъците случайно. Но вероятността за такова случайно свързване/подреждане на белтъците може да се изчисли и тя е изчислена от швейцарския математик Шарл Еужен Ги с помощта на стройната теория на вероятностите. Получила се е фантастичната цифра 1/10^160. Надявам се да можете да си представите тези 160 нули зад десетичната запетая. :) Биологът Леконт де Нойи пък е изчислил вероятността случайно да се синтезира белтъчна молекула от хаотичните съчетания на елементите (всички налични). Вероятността е 10^321 години. Тази цифра стряска даже астронимите, защото примерно възрастта на нашата глактика е 10^10 години. Веоятността пък за слуайният произход (т.е. еволюирането на окото от тъмното петънце на чехълчето до човешкото око) е само 1/10^45, ще рече 45 нулички след десетичната запетайка. Мдааааа, математическата логика си е друго нещо :))).
И, ако се “позова” на известният принцип “Бръсначът на Окам” и на най-известната му формулировка, която гласи, че “Бройката не трябва да се увеличава извън необходимото” или: „Не умножавай същностите повече от необходимото“ (Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem или sine necessitate), което на прост език означава две неща:
1.От множество теории, които обясняват едно и също нещо, трябва да се предпочете най-простата.
2.Изграждането на вътрешните зависимости на една теория по възможност трябва да се прави просто.
Бих помолила защитниците на еволюцията да ми изброят еволюцционната верига довела до камбрийския взрив, точно в светлината на този принцип и наред с това, което малко по-горе бе написано за мутациите! :)))))).

п.п. Бръсначът на Окам днес е основен принцип в научната методика.
цитирай
96. анонимен - Най-глупавата статия, която съм чел
25.11.2010 14:45
защо досега маймуните не са станали човеци, ако въобще съществува някаква еволюция - би трябвало тези маймуни, от които е произлязъл човека, да са еволюирали в ЧОВЕЦИ? ЗАЩО НЕ СА ЧАВЕЦИ?

Въпроса е толкова наивен, сякаш е зададен от дете. А отговорът е лесен. Ами ето, станали са човеци. 6 милиарда от тях ходят по-земята. За неграмотните ще добавя: еволюцията не означава промяна на цял тип, клас, разред или семейство в нов вид. Просто маймуните от които е произлязъл човека с течение на много време са се отделяли на подвидове в маймунското царство, като много от тези връзки днес са измрели. Това не означава, че хората са еволюирали от горили или шимпанзета, а това че имаме общ прародител, който е измрял. Освен това е нормално да има маймуни сега, защото не всички групи са били подложени на същите външни въздействия, за да имаме същия резултат. Ето, групата от която произлизаме успешно се е адаптирала, и са намерени останки от неандерталци, кроманьонци и прочее, които са били по-близо до маймуните отколкото ние сега.

Но написаното е идиотщина, защото твърди, че причината за налагането на еволюционната теория била религията. Толкова е смешно, че чак е тъжно да има толкова заблудени хора.
цитирай
97. анонимен - Ми то липсващото звено ще ви извади ...
25.11.2010 15:44
Ми то липсващото звено ще ви извади очите бе. Просто вижте горилата, после негъра, после европееца. Как да го няма липсващото звено, ми то си живее с нас и скоро ще ни управлява, а вие го търсите.
цитирай
98. анонимен - Няма еволюция! Доказано е. Негрите ...
25.11.2010 16:28
Няма еволюция! Доказано е. Негрите са негри защото така оцеляват, ако живеят няколко стотин години в европа ще се изменят, но това не е еволюция, изобщо не е еволюция, генетиката на кроманьонеца изобщо не се е изменила - ние имаме същата, негрите също - без ни най-малко изменение, може сега да има по-големи цици или нещо друго но това не е генетика нито подбор - това е от храната или средата, но това е все едно да бягаш всеки ден и да си слаб или да си седиш и да дебелееш.. Не е еволюция.. Няма еволюция.. Ако имаше щяха да го докажат и всички щяха да замълчат.. Но уви всеки ден все повече се разбира че еволюцията е невъзможна и няма никакво доказателство - а дори напротив има доказателства че няма еволюция, генетиката го доказва постоянно..
цитирай
99. анонимен - Нека някой да каже на каква база с...
25.11.2010 17:00
Нека някой да каже на каква база става еволюцията? Доказано е че мутацията е просто разбиване на генетиката все едно да счупиш грамофона плоча.. Доказано е че околната среда не изменя генетиката, а само приспива генетични алели или възбужда заспали, например някои риби или скариди побеляват когато няма светлина - но това не е еволюция а приспиване или изчезване на ген, но със сигурност не е еволюция.. Освен това гените не могат да варират иначе един вид нямаше да се среща милиони години а само няколко-стотин.. Една чушка парлива или не, жълта или червена, голяма или малка, е въпрос на обмен на гени между един вид, и нищо повече.. Например в Ирландия има зачестено заболяване на рак на гърдата при жените и простата при мъжете, и това се дължи на липса на ген за един протеин, но това не е еволюция..
цитирай
100. анонимен - Кредомен
25.11.2010 17:28
Сбъркал съм не е Ирландия а е Исландия но пиша на програма и се объркало. ....... .... ............ .... Обмяната на генетични алели е необходима за да бъде възстановен увреден ген - точно затова е нужно половото размножаване със своят вид - за да се набави увреденият ген.. Това е като да се надраска плоча, грамофонна плоча, и увреденото да се възстанови като се сравни със същата плоча.. И така се възстановява генома, чрез размножаване с опрашване или секс.. Но това не е еволюция.. В Исландия понеже се намират на остров и са много малко хора - увредената "плоча" не-може да се възстанови, тоест да дойде информацията за този протеин..
цитирай
101. анонимен - Кредомен
25.11.2010 17:42
Господ е създал човека с всички гени, но при някои хора или цели нации, или пък раси, липсва някой и друг ген, затова има къдрава или друга коса, бяла или по-тъмна кожа - или коса, и т.н, въпрос на липсващ ген - тоест протеин..
цитирай
102. genadi2000 - marley, Не ползвай Гугълъ за превод, резултатът е ужасяващ!
25.11.2010 23:31
marley, Не ползвай Гугълъ за превод, резултатът е ужасяващ!
Моля те, дай линк към статията!
А иначе съм напълно съгласен. Еволюционата теория е пълен боклук, който може да впечатлява единствено левичарските малоумници и либералните идиоти!
цитирай
103. marley - Статията не е копи/пейс, нито пък преведена от мен
26.11.2010 08:15
От същинската статия просто записах най-интересните коментари, според мен.
Вече не си спомням от къде взех данните,това беше преди три години, но намерих нещо подобно в интернет.
Сайта е:
http://www.zillmer.com/b_index2.html
Оригинала е на английски, но има превод на 8 езика.
цитирай
104. анонимен - Този
26.11.2010 08:42
Този е професор колкото аз съм "мис-ка". Колко трябва да си неук, колко трябва да си сляп, за да отхвърляш очевадното... И абсолютно нищо не е "доказано". В света наистина има голяма общност която отрича еволюцията (още от Дарвин), НО ТЯ НЕ Е НАУЧНА. Вярно е, че се мъчи да се представи като такава, както е вярно и това, че няма сериозен УЧЕН, който наистина да мисли така. Всичко друго са спекулации. Не се ловете на простотии, а се образовайте.
цитирай
105. анонимен - Не е лесно да си тъп! Не е лесно...
26.11.2010 08:59
анонимен написа:
Този е професор колкото аз съм "мис-ка". Колко трябва да си неук, колко трябва да си сляп, за да отхвърляш очевадното... И абсолютно нищо не е "доказано". В света наистина има голяма общност която отрича еволюцията (още от Дарвин), НО ТЯ НЕ Е НАУЧНА. Вярно е, че се мъчи да се представи като такава, както е вярно и това, че няма сериозен УЧЕН, който наистина да мисли така. Всичко друго са спекулации. Не се ловете на простотии, а се образовайте.


А очевадностите ги "виждат" слепци като теб, иначе онези ОТ НЕНАУЧНАТА ОБЩНОСТ, които я отхвърлят, са толкова НЕ-УЧЕНИ, колкото ти сиучен, нали? Ееееей, нямало граници човешкото малоумие, щом може да си въобрази, че с квалификации се доказва една теория! Всъщност, анонимке 106, май си много повече от мис-ка и то от най-блондинките... :)
цитирай
106. анонимен - лошо няма, точно религиозните х...
26.11.2010 09:43
лошо няма, точно религиозните хора, които на думи отричат теорията на дарвин, на дела са най-ревностните и последователи - раждат деца и правят войни, точно това което един истински последовател на теорията е длъжен да прави . а разни интелектуалци - атеисти много се пенят по форумите, но или нямат деца или имат по едно, максимум две, което показва че за тях теорията на дарвин е нещо абстрактно и въображаемо, а не фундаменталният закон управляващ живия свят, в това число и нас самите.
аз лично съм за дела, а не за думи, няма нужда редовия човек да е образован и да знае как бачка телевозора, защо се върти земята и от къде сме произлезли, достатъчно е тези по върховете да го знаят. за редовия човек тези неща винаги ще са заместени от религията, и практиката (вече) показва че по-добре тая религия да е католицизма или исляма (които са дарвиноугодни), отколкото екологията, орторексията, хуманизма, или някоя от другите нови религии които влизат в разрез със дарвин.
цитирай
107. анонимен - Уникално тъпа статия!
26.11.2010 10:09
Уникално тъпа статия!
цитирай
108. анонимен - Ега си кашата! Особено в първия абзац! Това твърдение от къде го изкопа? Или сам/а стигна до туй прозрение? :)))))
26.11.2010 10:40
анонимен написа:
лошо няма, точно религиозните хора, които на думи отричат теорията на дарвин, на дела са най-ревностните и последователи - раждат деца и правят войни, точно това което един истински последовател на теорията е длъжен да прави . а разни интелектуалци - атеисти много се пенят по форумите, но или нямат деца или имат по едно, максимум две, което показва че за тях теорията на дарвин е нещо абстрактно и въображаемо, а не фундаменталният закон управляващ живия свят, в това число и нас самите.
аз лично съм за дела, а не за думи, няма нужда редовия човек да е образован и да знае как бачка телевозора, защо се върти земята и от къде сме произлезли, достатъчно е тези по върховете да го знаят. за редовия човек тези неща винаги ще са заместени от религията, и практиката (вече) показва че по-добре тая религия да е католицизма или исляма (които са дарвиноугодни), отколкото екологията, орторексията, хуманизма, или някоя от другите нови религии които влизат в разрез със дарвин.


Първото изречение, обаче, е уникат... на човешката глупост! Още малко такива писания и ща-неща ще повярвам в макроеволюцията, и по-конкретно, че някои хора наистина са произлезли от маймуната. Не само това, ами и май задълго са се задържали до нивото на прародителя си... :)))
цитирай
109. анонимен - защо маймуните не са хора
26.11.2010 11:14
анонимен написа:

Ако хората бяха маймени преди милион години, защо сега маймуните не са хора?


Ако белите американци бяха европейци преди 300 години, защо сега европейците не са американци?
цитирай
110. анонимен - свързващи звена
26.11.2010 11:41
анонимен написа:

Апропо, де са им "свързващите звена" на Дарвинистите? Що още не ги изкопаха?


Ето ги:

Ardipithicus ramidus
http://www.theworld.org/wp-content/uploads/ardi.jpg
http://www.jc-solarhomes.com/images/australopithecus2.jpg

Australopithecus anamensis
http://scienceblogs.com/afarensis/upload/2007/06/black_skull_sk.jpg
http://galeri.uludagsozluk.com/6/australopithecus-anamensis_25008.jpg
http://www.enciclopedia.com.pt/images/anamensis_5666.jpg

Australopithecus afarensis
http://cas.bellarmine.edu/tietjen/Evolution/Hominids/Australopithecus%20afarensis%20skull.gif
http://www.boneroom.com/casts/images_hominid/lucy_large.jpg
http://www.sciencedaily.com/images/2006/09/060920193509.jpg
http://www.anthro4n6.net/lucy/comparative2.gif

Australopithecus africanus
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Australopithecus_africanus_(mrs._Pless).jpg
http://southafrica-for-dummies.com/image-files/history-of-south-africa-prehistoric-skull.jpg
http://www.ecobuddhism.org/files/7812/6591/8209/reconstruction-australopithecus-africanus.jpg

Australopithecus robustus
http://www.boneclones.com/images/bh-003-c-lg.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_MHfDUjoVHqI/SHBqOrtS5cI/AAAAAAAAADQ/4WS06-4CpZs/s400/Paranthropus_boisei-ricostr.jpg
http://cas.bellarmine.edu/tietjen/Evolution/Hominids/Australopithecus%20robustus.gif

преди 2,2 до 1,6 милиона години:
Homo habilis
http://www.ideacenter.org/stuff/contentmgr/files/6f4c5da45d2de0a3c8c83f71f5a20b6f/misc/habilis.jpg
http://antropogeneza.hit.bg/images/Image3.jpg
http://www.bluebullets.net/html/assets/images/Homo_habilis_cranium.jpg

Homo erectus
http://www.donsmaps.com/hominidimages/erectussapiensbones.jpg
http://nomegustalapolitica.files.wordpress.com/2010/03/homo_erectus.jpg
http://www.omda.bg/biblioteka/petko_simeonov/HomoErectusPekingHalfProfile.jpg

Homo sapiens archaic
Homo sapiens neandertalensis
Homo sapiens sapiens
цитирай
111. анонимен - на каква база става еволюцията?
26.11.2010 12:16
анонимен написа:
Нека някой да каже на каква база става еволюцията? Доказано е че мутацията е просто разбиване на генетиката все едно да счупиш грамофона плоча.. Доказано е че околната среда не изменя генетиката, а само приспива генетични алели или възбужда заспали


Всяка промяна в генетичния код представлява мутация. Това включва премахване на участъци, добавяне на участъци, пренареждане на участъци, включвани или изключване на определени гени.

Доказано е че мутациите се случват естествено по безброй причини, най-честите от които са грешки при копиране на ДНК, и е доказано че повечето мутации са неутрални, част от тях са вредни, и една малка част от тях са полезни.
Мутациите се натрупват в генетичния код със смяната на много полколения, но вредните мутации пречат на организмите да оцеляват и да предават гените си, така че се запазват само полезните и неутралните мутации. Това е същността на еволюцията. Когато две изолирани гупи от един вид, натрупат достатъчно генетични различия, те не могат повече да се чифтосват едни с други и от там нататък разликите могат само да нарастват.
цитирай
112. анонимен - Католическа библия
26.11.2010 12:29
... и на петия ден Бог създаде маймуната... и кръсти го Адам. И рече Бог: Адаме, можеш да ядеш от всички треви и растения в градината, само не и от банановото! Но Адам не го чу, защото се пощеше...И тогава змията подучи Ева, тази космата горила, да яде от банановото дърво... И това биде причината Адам и Ева да бъдат изгонени от Рая. Плодете се и се множете, заръча им Бог на изпроводяк. И така, след като излязоха от Едем, те родиха хората...
Тази версия на библията ще да е чел професорът;))
цитирай
113. анонимен - Хайде, моля, по-сериозно и най-...
26.11.2010 12:34
Хайде, моля, по-сериозно и най-вече ... по-умно!

То бива, бива дилетанство и малумщина (в измислени доказателства), ама това минава всяка граница!

Анонимен 112 ей тез, науката отдавна ги отхвърли като свързващи звена. Я дай някакво по-ново свързващо звено!

И ако обичаш, дай свързващите звена за бума на растителния и животиснки свят в камбрийския период!
цитирай
114. анонимен - абе този професор като е многа на...
26.11.2010 12:37
абе този професор като е многа начетен не може ли да се досети че еволюцияната не е от днес за утре а за това трябват хиляди години пален примат е тоз пекинез
цитирай
115. анонимен - абе този професор като е многа на...
26.11.2010 13:07
анонимен написа:
абе този професор като е многа начетен не може ли да се досети че еволюцияната не е от днес за утре а за това трябват хиляди години пален примат е тоз пекинез

Хахахаха, ама верно все още имало примати сред човешкия род. То нали точно тези не хиляди, а милиони години опровергават еволюционната теория? :))))

п.п. Само за информация, пекинезите са доста различен вид от приматите :))))
цитирай
116. анонимен - Rado
26.11.2010 15:52
Абе, вие не сте в ред, бе! Първо, поне малко от еволюцията поинтересували ли сте и какво знаем днес за нея!? Второ, никой не твърди, че човекът е произлязъл от маймуна, а че човекът и маймуната са имали общ прародител, който е изчезнал!! Трето, еволюцията вече не е теория, а научен факт!! Който смее, да гледа следния филм, който е достатъчно простичък, за да бъде схванат от всеки! http://topdocumentaryfilms.com/facts-evolution/
цитирай
117. анонимен - http://ahf-fossils. blogspot. ...
26.11.2010 19:08
http://ahf-fossils.blogspot.com/2008/12/blog-post_5125.html/
цитирай
118. анонимен - http://ahf-fossils. blogspot. ...
26.11.2010 21:37
анонимен написа:
http://ahf-fossils.blogspot.com/2008/12/blog-post_5125.html/


Първо страницата не е намерена, второ, да не мислиш, че с наколко фосила ще ми докажеш как саеволюирали многообразнитео на видовете? Не позна! :))))

А пък този над теб с научно-популярния филм, направо ме "закла" :)))) Че и смелост търси, за да се изгледа?! Аланкоолу, много голяма смелост се иска, за да видиш по-далеч от носа си, а не да изгледаш един филм, който... нищо не доказва, а само повтаря изветрели лъжи! :)
цитирай
119. penchoan - Ако хората бяха маймени преди ми...
27.11.2010 00:29
borsi написа:
анонимен написа:
Ако хората бяха маймени преди милион години, защо сега маймуните не са хора?

Много е просто, по причина, че не всяка котка е станала на лъв. Едни маймуни са живели при едни условия и не се е наложи да еволюират, други при различни условия които искат от тях промяна.
Самите маймуни също значително са се променили за всички тези милиони или стотици хиляди години.
Да погледнем изолираните общности. Преди около 40-50 000 човекът е стигнал Австралия. Аборигените днес имат по дебели кости на черепа от европееца. Този по-дебел череп им е помогнал да не получават толкова, често слънчев удар като белия човек.
Принудата е тази която променя.

Май само белите акули и крокодилите не са се променили значително :))), по причина, че не им се е налагало.Човекът е резултат на инволюция, а не на еволюция. Инволюцията е процес на падане във все по-плътна среда. Той е носител на Божествена искра, която слиза от големия вечен Божествен свят до ограничения Физическия свят. Маймуните са изостанали човеци в развитието си. Човекът досега е падал от по-висока култура към по-ниска култура във всеки нов цикъл. Преди 60 хиляди години е имало много по развита цивилизация от днешната. Сега започва обратният път на изкачване - път на еволюция към по-висшите светове и измерения.
цитирай
120. анонимен - Йети все още е живо доказателство, че няма еволюция
28.11.2010 10:04
rouzy написа:


Една от най-съществените, но и най-непознати страни на Дарвин е неговият расизъм: Дарвин третирал белите европейци като “по-развити” от останалите човешки раси. Докато Дарвин предполагал, че хората са произлезли от маймуноподобни същества, той също така предполагал, че някои раси са се развили повече отколкото другите, както и че последните все още били носители на маймунски черти. В своята книга “Произходът на човека”, която публикувал след “Произхода на видовете”, той открито коментирал “огромните различия между човека и отделните раси”.1 В своята книга Дарвин се обръщал към чернокожите и австралийските аборигени като към същества, еднакви с горилите, и направил заключението, че с течение на времето те щели да бъдат “премахнати” от “цивилизованите раси”. Той казал:

“В един бъдещ период, не по-далечен от няколко века, цивилизованите човешки раси почти със сигурност ще унищожат и ще заместят маймуноподобните раси в целия свят. В същото време човекоподобните маймуни... без съмнение ще бъдат унищожени. Празнината между човека и неговите най-близки сродници ще се увеличи. Поради тази причина ще се появят много по-цивилизовани от настоящите европейски раси, а от настоящите чернокожи, австралийски туземци и горилите ще останат само висшите маймуни като песоглавците.”

--------------------------------------------------------
Йети все още живее - полумаймуна получовек виждали са го досега около 3000 душе и твърдят че разликата между маймуната и човека е тази, че Йети е висок около 2,5 м и е по- едър. Живеел високо в планината,където само алпинисти ходят.
цитирай
121. анонимен - Няма еволюция, т...
29.11.2010 22:17
Няма еволюция, това го доказаха и американците при опит да създадат овцата доли.
Тази овца не живя дори година. и другия опит беше с маймуната която уж можела да говори с мимики и да си иска банан.Хахаха, маймунска еволюция на кукув ден.
цитирай
122. marley - Еволюцията - отхвърлена
29.11.2010 23:49
Еволюционната теория е плод на материалистическата философия, широко разпространена през 19 век и появила се с възраждането на античните материалистически философии. Материализмът, и по-рано, се опитва да обясни природата само чрез чисто материални фактори. Тъй като отрича сътворението още от самото начало, той отстоява, че всички живи или неживи организми са се появили не чрез действието на сътворение, а по-скоро чрез случайности, които тогава придобиват състояние на подреденост. Човешкият ум обаче така е структуриран, че където и да види подредба, непременно разбира, че съществува организационна воля. Материалистическата философия, която противоречи на тази най-основна характеристика на човешкия ум, в средата на 19 век създава“еволюционната теория".
цитирай
123. razkazvachka - И Дарвин не е твърдял такова нещо!
05.12.2010 02:23
А мутациите и генетичните чудовища не се броят за еволюция.
цитирай
124. spookey - Някакъв решил да оборва една от най-успешните и доказани теории в биологията.
06.05.2011 15:17
Комедия. Първо се запознайте с доказателствата - а те са мнооого. Тоя професор нещо не е с всичкият си. И какво казаха депутатите? В смисъл, той е предложил тази простотия, а тя приета ли е?
цитирай
125. анонимен - cheap viagra 11375
25.10.2012 10:53
<a href=http://viagrastorehere.com/#zspeo>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#eumzc >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#cuian generic viagra
цитирай
126. анонимен - order levitra
25.10.2012 19:06
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#2265 - buy cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9055>buy levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1357 online
цитирай
127. анонимен - cheap kamagra 19454
25.10.2012 21:45
<a href=http://kamagrastorehere.com/#bgheg>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#hzzyv >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#jgvjp buy kamagra online
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30