Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2020 04:33 - ЧАСТ ОТ ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРОТИВОРЕЧАТ НА КОНСТИТУЦИЯТА НИ !
Автор: marley Категория: Новини   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 10.08.2020 05:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

              


ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС противорeчи на КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

Конституцията ни гласи: Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
Чл. 7.
Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.


Ето как започва ГПК още в началото, вместо да посочи правата и отговорностите на гражданите, ГПК започва с:
Чл. 5. Съдът разглежда и решава делата според точния смисъл на законите, а когато те са непълни, неясни или противоречиви - според общия им разум. При липса на закон съдът основава решението си на основните начала на правото, обичая и морала.

Въпрос: законите имат ли морал, обичай или разум? - отговорът на този въпрос е - НЕ. Защото ако имаха морал, разум и обичай, нямаше да си противоречат.

Пример:
Чл. 11. Разглеждането на делата става устно в открито заседание, освен ако в закон е предвидено това да стане в закрито заседание.
и
Чл. 405. (1) Изпълнителен лист се издава по писмена молба въз основа на някой от посочените в чл. 404 актове. Препис от молбата не се връчва на длъжника. (чл. 404 актове - Подлежат на принудително изпълнение:
1. (доп. - ДВ, бр. 8 от 2017 г.) влезлите в сила решения и определения на съдилищата, осъдителните решения на въззивните съдилища, заповедите за изпълнение, съдебно-спогодителните протоколи, решенията и заповедите за изпълнение, които подлежат или по които е допуснато предварително или незабавно изпълнение, както и решенията и определенията на арбитражните съдилища и сключените пред тях спогодби по арбитражни дела)


Ето това е в пълен противоречие със Конституцията ни.

Как осъдения при закрити врати от Съда ще разбере, че някой, когото дори не познава, го съди ?

или

Заповед за изпълнение въз основа на документ

Чл. 417. Заявителят може да поиска издаване на заповед за изпълнение и когато вземането, независимо от неговата цена, се основава на:
3. нотариален акт, спогодба или друг договор, с нотариална заверка на подписите относно съдържащите се в тях задължения за заплащане на парични суми или други заместими вещи, както и задължения за предаване на определени вещи;

                                  ИНКВИЗИЦИЯТА - съдебен изпълнител

Правомощия на съдебния изпълнител
Чл. 431. (1) Съдебният изпълнител, ако това е необходимо за изпълнението, може да нареди да се отворят сгради на длъжника и да претърсва неговите вещи, жилище и други помещения. (Съдебните изпълнители ЧСИ или ДСИ са в наказателната секция на НПК)

До тук, ГПК действа като Наказателен орган. Би следвало този наказателен орган да е в НПК, а не в ГПК !

                  ЗАКОНИТЕ се изпълняват! Законите не се тълкуват!

ТР (тълкувателните решения) трябва да изчезнат от съдебната практика и НИКОГА да не се прилагат, когато ЗАКОНЪТ заповядва! ТР са вид "вратички" в закона, за да не се изпълни закона така както е записан. Тези "вратички" позволяват на престъпниците, измамниците и хулиганите да излизат на свобода, без да имат законно право на тази свобода.

Ето и от къде идва противоречието между законите, които се променят с всяка управляваща власт и непроменената ни Конституция, защитаваща правата на гражданите!Гласувай:
7
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031